söndag 15 mars 2009

Värmland

Spadagen igår var underbar och oljemassagen mycket välbehövlig. Med facit i hand hade jag kanske haft mer nytta av en vanlig klassisk massage, som ju går djupare, än en avslappnginsmassage, men jag ville testa nåt nytt.

Förutom massage, bubblande och solande blev det även tre korta träningspass. Först ut var yoga, det första vi gjorde när vi kom dit. Hata yoga var det visst. Och väldigt basic med noll flyt och inte alls givande tyvärr. Men det var skönt med avslappningen under filt på slutet. Senare på dagen körde jag och min syster lite drygt 30min core boll. Ett effektivt och ganska bra pass där alla övningarna involverade bollen på ett eller annat sätt. Visserligen var det lite väl mycket fokus på mage (som så ofta när det gäller core, varför inte hälften hälften?) men ändå helt ok. Efter lite fikande och slappande gick vi alla tre (jag, mamma och syster) på ett pass vid namn funktionell träning. Instruktöstjejen hade lagt upp passet i form av ett stations/cirkelträningspass med 8 stationer med olika övningar. Vissa var bra och vissa var mindre bra, men på det stora hela var det kul! Dock väldigt mycket fokus på bål, mycket jobb för axlarna och lite väl lite ben. Jag hade nog valt lite andra övningar. I övrigt var det roligt att höra instruktörer prata värmländska. Det var längesedan. :)

Nu ska jag snart äta middag med efterföljande tårtkalas innan det är dags att sätta sig på tåget. Upptäckte till min fasa att jag måste vänta i en timme och tjugo minuter i kil. Det är inte kul kan jag meddela.

4 kommentarer:

Susanna sa...

Haha, nej det låter verkligen inte kul att sitta där ochvänta. Vet hur det är att bli fast på småstationer i evighet. Hoppas du kansitta inne och surfa iaf!

Christopher sa...

Don't forget: Some marathoners and
long-distance runners
also lift weights!!!


For example Paavo Nurmi did -
and won a total of nine gold
and three silver medals in
the 12 events in which he
competed at the Olympic
Games!!!

ingy sa...

åh vad nice med spa!
vi tänkte ta yasuragi, hasseludden i sthlm, jesper o jag. blir nog i april. mmmm :)

Löpning & Livet sa...

susanna: usch ja! lyssnade på lujudbok i solen och överlevde iaf.. :)

christopher: jag har väl aldrig sagt att det är fel att styrketräna? :)

ingy: låter underbart!