tisdag 3 mars 2009

Älskade löpning

Klockan närmade sig 17 och jag insåg att det var dags att ge sig ut om jag skulle hinna kalibrera innan det blev mörkt. Ute regnade det och såg även ut att blåsa en del. Motvilligt bytte jag om och gav mig iväg. Segt, stelt och jobbigt var känslan under början av uppjoggen, mot slutet började det lossna. Under sista intervallen var musklerna fulla av mjölksyra och under nedjoggen hem kom jag på mig själv med att springa med ett leende på läpparna. Jag älskar att springa!

Jag vet inte riktigt hur den där kalibreringen gick. För det första gick det bara att ange en decimal på klockan sen vet jag inte om jag fattade alla start- och mållinjer rätt. Men jag tror jag sprang 400m. Och det verkar stämma någorlunda iallafall så nu kör jag på det ett tag.

Intervaller sprang jag iallafall och min vana trogen gick den första långsammast (4:27 min/km) och den sista snabbast (4:10 min/km). De i mitten låg nästan exakt lika (4:22, 4:23 och 4:22 min/km). Det var länge sedan jag sprang intervaller, speciellt banintervaller, och har lite svårt att veta vilken fart jag orkar hålla. Därför är jag sjukt nöjd med mina jämna tider i mitten!

Jag var inte på topp idag med stelhet och träningsvärk från gårdagens bp i både ben och överkropp och under den sista intervallen fick jag rejält med mjölksyra. Vad gör man då för att fortsätta springa? Jo, man visualiserar och fokuserar. Eftersom jag och Sofia både är jämna tidsmässigt och extrema tävlingsmänniskor var det henne jag låtsades att jag tävlade mot. Tack, du var en bra tävlingskompis! Vem som vann vet jag inte riktigt, men jag tror det blev lika tillslut :)


Ena halvan av dagens middagTill middag blev det en mumsig gryta med jasminris. Receptet hittar du här. Inte riktigt samma eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma, men nästan. Nu ska jag dricka te, äta vindruvor och nötter och njuta av ytterligare en bra träningsdag (inte en lika bra pluggdag tyvärr). Imorn är det vilodag.

5 kommentarer:

Sofy sa...

Tjoho!!! Bra där, klart vi kom lika!

Kalibrera och mäta puls samtidigt? När jag kalibrerade för evigheter sedan fick man ju noll info från klockan, som bara kalibrerade för allt vad den var värd...eller så missade jag något. Fina jämna tider, 800ingar är jobbigt! men kul!

kram

Löpning & Livet sa...

nej, ingen puls under kalibreringen, inte ens någon tid fick man se :)

tyvärr blev de ju bara 600-ingar, så farten var inte så hög idag.. men den var jämn som sagt!

Löpning & Livet sa...

eller.. lite drygt 600-ingar för att vara exakt :)

MarathonMia sa...

oh vilken snajsig middag! Här är det buffé på hotellet - need not say anymore...

Löpning & Livet sa...

vi kan byta! :)