tisdag 17 mars 2009

Löpningens baksida (?)

Känsliga personer kan hoppa över det här inlägget. Alternativt scrolla ner till sista stycket.

Det är tur att jag inte är en person som sätter ett värde i att ha snygga naglar. Eller, jag gillar ju att måla naglarna i olika färger (helst rött eller rosa), men skulle aldrig komma på tanken att ha långa naglar och fixa till dem på salong och sånt där. Visserligen vore det ju kul att ha lite snyggare naglar än de tunna och extremt "lätt att gå sönder-naglar" som jag har, men så himla noga är det inte. Fast det är ändå tur att man inte springer med händerna. Mina tånaglar är allt annat än vackra. Det saknas allt som oftast en eller ett par naglar och på lilltårna finns det aldrig några. Bara en konstig klump som man får klippa bort med jämna mellanrum. (På sommaren brukar jag även måla tånaglarna ibland och på de tår där det inte finns någon nagel målar jag där nagleln ska sitta och hittills är det ingen som påpekat att det ser konstigt ut.)

Under förra årets Göteborgsvarv blev flera naglar misshandlade och en av dem var min vänstra pektånagel. Den lossnade helt och först nu de senaste månaderna har den börjat se normal ut. Ända tills i fredags. Långpasset jag sprang då dödade den, placerade en blåsa under den och numera finns den inte längre. Ordningen är återställd.

Och så dagens löpning. Nästan 14km fartlek (inklusive upp- och nerjogg) med lite lätt magont och en tung känlsa i kroppen. Kändes varken bra eller dålig. Bara medelmåttigt. Kroppen är lite sliten men imorn är det ju vilodag igen så det ska nog bli bra. Nu; dusch och mat (Kanske lite mera fetaost.)

12 kommentarer:

Snorkkis sa...

Ja, inte får man precis skönhets-tår av att springa. Skulle knappt våga ta fram mina fossingar hos en fotvårdare. Skönt att du har vila inplanerad så kroppen får återhämta sig!

Anna (Orka mera) sa...

Haha, men jag har faktiskt alla mina på plats. Och det tänkte jag fortsätta med åtminstone till stockholm marathon :)

Anonym sa...

Ha ha, inte lätt att va tå på dig! Men så är det...
Körde också fartlek, dock ingen fetaost men det lät gott!

Susanna sa...

Haha, du är rolig. Kanske borde ha köpt lite sån där fetaost på ica?

Katarina M-I sa...

Min pektå på höger fot är konstant blå... Snygga fötter har jag inte haft sen jag var gravid och inte kunde löpträna. Då var de babymjuka med fem hela naglar på var fot!

Mela sa...

Min värsta tå är den som envisas med att ha en HALV blånagel. Resten av nageln växer normalt, men sen jag fick en dobb vid ena delan av nagelroten så blir det liksom inte bra. Bara konstigt... :)

Anonym sa...

Oj hade faktiskt ingen aning om att tårna får så mycket stryk av att springa. Visar kanske på hur lite jag faktiskt springer. =P

Har du nått bra tips om hur du gör för att lyckass få till en bra träningsdag?

Lakattis sa...

hej hej. brukar kika in på din blogg lite emellanåt. Löpningen som intresse!
Haha, känner så igen mig vad gäller detta inlägg. Min tånaglar är också ett fiasko- och tårna med för den delen. Både tår - och naglar ser för gräsliga ut. Det hjälper inte med fotvård... Men det hindrar ju inte från att vilja springa!! :)

MarathonMia sa...

Coola löpare saknar tånaglar eller har blånaglar. Du är cool.

Löpning & Livet sa...

det känns ju bra att det är fler som har skadade och konstiga tår :) Tur att man inte springer med händerna också som sagt :)

Anonym sa...

Det är nog inte många löpargalningar som har vackra fötter! Men vad gör det? De syns så sällan ändå! :)

Erika sa...

Jag har en halv blånagel på en tå och två blåsvarta på andra tår. Löpning och längdskidåkning gör susen för tårna :)