tisdag 10 mars 2009

Misslyckad snabbdistans

Idag gick allt fel. Nästan allt iallafall. Kände redan när jag bytte om att jag nog var lite för mätt för att det skulle vara skönt att springa, men samtidigt ville jag hinna springa innan det blev mörkt så jag gav mig ut ändå. När jag sprungit några meter kom jag på att jag glömt ta astmamedicinen som så ofta nuförtiden. Jag har inte behövt ta den under senhösten och vintern, men nu när jag börjar springa snabbare pass igen får jag lite svårt att andas till och från. Eftersom jag inte orkade vända hem igen tänkte jag att det får funka ända, det är ju inte så att jag dör, jag orkar bara inte springa lika snabbt. Förutom dess två små detaljer gillar jag som bekant inte att springa snabbt ute på vintern eftersom jag upplever det så mycket tyngre med alla lager kläder. Men idag kände jag verkligen inte för bandet! 8km snabbdistans plus totalt 5km upp- och nedjogg är lite väl mycket för att jag stå ut.

Sådär, det var förutsättningarna. Som väntat gick det heller inte särskilt bra. Inte superdåligt, men inte bra. En genomsnittsfart på 4:59 min/km är inte bra för mig och min nuvarande form. Jag borde åtminstone kunna komma ner mot 4:50.. Men, men.. ibland är det så här och det är bara att ta nya tag!

Lite fakta:
Totalt: 13,3km, 1h 10min 45sek, 5:16 min/km
Uppjogg: 2,7km, 15min 37sek, 5:47 min/km
Fartlek: 8km, 39min 47sek, 4:59 min/km
Nedjogg: 2,6km, 14min 29sek, 5:34 min/km

Eftersom jag fick svårt att andas och inte orkade hålla ett så högt tempo stiger ju inte pulsen så mycket. Maxpulsnotering blev idag endast 84% och genomsnittspulsen blev 77%.

4 kommentarer:

Erika sa...

Trots detta genomförde du 13,3 km! Du är grym tjejen :)

MarathonMia sa...

men jag tycker det ser jättebra ut! Det är ju inte så lätt på vintern - om några veckor så kommer du flyga fram i 4:50-fart utan problem!

Anonym sa...

Håller med Mia, det ser bra ut! Men jag vet hur surt det känns när magen är full och man bara känner sig tung och seg... :(

Löpning & Livet sa...

erika: tack :)

mia: nej det är sant.. men lite snabbare kan jag allt! ;)

malin: ja, inte kul!