söndag 22 mars 2009

Långpass + pannkakor

Vaknade av mig själv strax före åtta. Allt känns så mycket bättre när man får vakna av sig själv och slipper höra vibrerandet och låtandet från mobilen.

Efter frukost och fixande gav jag mig ut. Försökte ignorera känslan av slitna ben och blev väldigt förvånad när jag började springa och insåg att det inte kändes fullt så segt som jag befarat. Lite stelt till en början, men ju mer minutrarna tickade iväg desto mer försvann känslan. Ibland när jag kollade klockan och såg vilket tempo jag höll blev jag riktigt förvånad. Försökte till och med få benen att springa lite långsammare, men de ville inte så jag lät dem hållas. Självklart sänktes tempot rejält i uppförsbackarna men på det stora hela är jag grymt nöjd med en genomsnittsfart på 5:39 min/km. Dessutom med en genomsnittspuls på 75%. De sista kilometrarna gick sjukt segt och det kändes som om jag sprang i värsta snigeltempot, men varje gång jag kollade klockan visade den att det inte var så. Ok, ingen superfart direkt, men när man sprungit över 2mil är det nog inte så konstigt.

27km blev det totalt. Eller egentligen bara 26,9, men 27 låter ju så mycket bättre :)

Nu efter 6 (gamla hederliga vita) pannkakor med drottningsylt känner jag mig oförskämt pigg. Och glad över att jag har en så fantastisk kropp som står ut med mig. Som gör vad jag ber den om och inte går sönder (peppar, peppar, ta i trä!).

I love you kroppen!En sån skulle inte varit helt fel..


Med tanke på hur mycket energi jag gjort av med idag skulle jag nog behövt en stor klick grädde till mina pannkakor. Eller en hel pannkakstårta. Tyvärr finns ingen tid till det, måste iväg och jobba nu. Men kom gärna förbi med en! :D

12 kommentarer:

Cizzi sa...

Gott med pannkakor =) Jag stekte en liten laddning till söndagsbrunchen med älsklingen =)

Susanna sa...

Du är så cool! Bara springa 27 km sådär och inte bli mer än lite seg frammåt slutet. Helt ok känsla inför maran va :)

Snorkkis sa...

Wow, vilket långpass, och med bra tempo också! Tur att jag har våffel-smet på gång i köket, annars skulle jag inte ha överlevt pannkaksbilden :)

Anonym sa...

"bara 26 km" ? :) haha du är tuff. jag är imponerad.

Christopher sa...

27 km?? That's almost 17 miles!!
(...and incredible 14.6 nautical
miles)


U-N-B-E-L-I-E-V-A-B-L-E ! !___

Anna (Orka mera) sa...

Bra jobbat! Och läskande pannkakor! Ditt långpass var nästan identiskt med det jag sprang i tisdags. Vi kanske är i samma form :)

Anonym sa...

härlig blogg

följ min träningsblogg där jag kämpar för dröm kroppen
och BEACH 2009 och resten av mitt liv


www.nyttigabloggen.blogg.se

Sofy sa...

SperAndrea! Vilket pass och vilken kropp!!!

Erika sa...

Oj! vilket bra pass :)

Löpning & Livet sa...

tack för era snälla ord, de värmer en måndag som denna då allt bara gått fel!

Anonym sa...

Åh härligt jobbat! Ett riktigt långpass. Jag & killen planerar att springa 3 mil nu i veckoslutet. Vad är det längsta du tänkt springa innan maran?

Löpning & Livet sa...

cicci: jag tror det längsta passet är 33km några veckor innan, men jag är inte helt säker..