fredag 13 mars 2009

Rapport

Szalkai sa 24km i lugnt långpasstempo, dvs upp mot 144min. Jag har en, via funbeat, uppmätt runda som är ungefär 23,5km och en runda som jag trodde var 25km. Ni vet ju hur jag är och mycket riktigt tänkte jag då springa den längre av dessa, dvs lite mer än 24km. Nu blev det inte riktigt så. Med ett bitvis fruktansvärt segt snöslaskigt underlag, småstela och trötta ben och med en tilltagande träningsvärk i rumpan började jag bli väldigt sliten när tiden började närma sig 2 timmar, så jag bestämde mig för att välja den kortare vägen. Nästan 23,5 blev det enligt poden (konstigt eftersom den alltid brukar visa lite längre än mina utmätta rundor annars..).

Med facit i hand var det ett väldigt klokt val, för nu när jag kollade visade det sig att 25km-rundan visst var 26,5km. Nog för att jag säkert hade klarat det, lite av veckans viljedos finns nog fortfarande kvar (även om en stor del av den gjordes av med på armyn igår), men riktigt så duktig behöver jag ju inte vara nu. Den rundan kommer alldels säkert att få springas ändå, kanske redan nästa vecka - har inte kollat schemat än. Bäst att skynda långsamt och njuta av "lite kortare" distanser så länge det går!

Nä, nu måste jag packa, fixa mig iordning och åka till tåget, men jag kan meddela att tiden blev lite drygt 136min (2:16:15) och medelpulsen 74%. Alldeles lagom.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Gaa!
Springa i två timmar ! Det skulle jag nog adrig klara av.
Brukar du inte få ont i knäna?

Anonym sa...

Szalkai? som i Anders Szalkai? honom ska jag i sådana fall på utbildning med i april ! :)

Löpning & Livet sa...

wushu cissi: nä.. men det handlar ju om att långsamt vänja kroppen.. jag sprang ju inte direkt 2 mil första gången jag sprang :)

ann-sofie: jepp! ska du? vad spännande! vad är det för utbildning?

Anonym sa...

23,5 km är ju ändå toklångt! :D Var nöjd!

Anonym sa...

Imponerande lång sträcka... Önskar jag skulle vara i din löparformen...

Snorkkis sa...

Aha, du har avverkar långpasset redan idag! Jag sparar det roliga till i morgon. Bra jobbat, och snygg fart också!