måndag 16 mars 2009

Les Mills-kväll

Ja, en det blev en riktigt les mills-afton. Började med att besöka Emils RPM-pass på Sportlife Backaplan. Sista veckan med 41:an med ett undantag för den sista låten där vi fick ett smakprov av 42:an. Fast eftersom jag inte kört 41:an så var ju allt nytt för mig. Jag gillar inte RPM så jättemycket. Jag tycker det är förmycket byten av handpositioner och lite "hattigt" i allmänhet. Men som variation någon gång ibland är det riktigt kul! Sen är det ju det där med cyklarna.. Jag gillar inte bodybikes/masterbikes eftersom jag inte tycker att jag kan få till en bra sittställning. Men det har nog lite med ovana att göra också.När passet var slut åkte jag hem till mitt eget gym och körde Body Pump 69 för första gången. Vissa låtar var bra, andra var lite sega. Men jag kommer nog att kunna öka på en del övningar vilket känns kul. Nu är jag lagom seg och dricker te och äter lite smågodis i soffan. Nice.

6 kommentarer:

Erika sa...

För en novis: vad är 41 och 42? :)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Låter som du haft en bra träningsdag!

Löpning & Livet sa...

erika: alla les mills koncept (body pump, body combat, rpm, body balance etc)körs med samma koreografi i 3 mån, sedan byts den ut. 41 är alltså koreografi nummer 41 osv. Samma koreografi i hela världen så oavsett vilken anläggning du kör ex rpm på så är det samma upplägg :)

river: jaha, vad skrev du nu för hemskt som inte fick stå kvar ;)

malin: jo, helt ok även utan löpning :)

Anonym sa...

Men.. jag har inte tagit bort mina kommentarer? Konstigt.

I den första skrev jag att jag förstår att du kan uppleva RPM lite "hattigt" till och från. Det är ju väldigt mycket variation och det händer ju saker hela tiden. Det är kanske en vanesak att uppskatta det och få in "känslan" precis som det är med cyklarna. Jag kommer ihåg att jag tyckte att det var ovant med Schwinncyklarna på Sports Club och era cyklar (vad heter märket?), man blir ju lätt så van med det man använder mest. Så är det ju med allt.

I andra kommentaren tog jag mig friheten att skriva svar på Erikas fråga.

Men nu är ju allt borta? Skumt.

Hur somhelst. Kul att du kom igår, nästa gång får jag komma på ditt pass. OCH så får vi ta det där löppasset.. jag ska bara hitta mina löparskor. haha :P