torsdag 26 mars 2009

Skatås; jag har saknat dig!

Påbylsad med dubbla vantar och jacka över löpjackan, obligatoriska understället som gör mig tung, mössa skor och annat nödvändigt gav jag mig iväg på Martins snabba blå cykel. (Min "cykel" kan nog inte längre klassas som cykel tyvärr. Och det är bäst att passa på sålänge man kan, inte länge kvar till flytt nu (förhoppningsvis)) Strålande sol och en underbar känsla i kroppen (bortsett från en liten (som skulle visa sig vara stor) rest av träningsvärk i vänster lår)!

Efter att ha skalat av mig en jacka och ett par vantar samt inhalerat lite astmamedicin och druckit lite vatten tog jag mina första steg i Skatås på nästan fem månader. Redan när jag kom dit kände jag en glädje över att vara tillbaks och när jag tog mina första steg började munnen le av sig själv. Efter cirka 1,5km, när den längsta backen på uppjoggen var klar, var pulsen uppe på 86%. I 7-tempo så ni kan ju förstå vilken typ av backar det är.. Trots detta kände jag mig helt lycklig, nästan hög. Tänk vad mycket alla som inte springer missar! Sol, fågelkvitter, blänkande vatten och skog runt omkring, det kan inte bli bättre!

Mustafa Mohamed backtränar i samma backe som jag!

Jag hade kanske inte riktigt samma känsla i kroppen under de 6st 300m långa intervallerna, men under joggen nedåt efter varje intervall var den nästan tillbaks. Fascinerande hur snabbt kroppen återhämtar sig och glömmer hur mjölksyran förlamar benen och hur blodsmaken i munnen växer för varje steg. Även om formen inte är på topp just nu och jag inte för mitt liv kan fatta hur jag orkade springa 10st intervaller i denna backe i somras, är jag grymt nöjd! Det är väl bara att lägga på en intervall för varje gång så är jag snart där.

Efter en ganska seg nedjogg (fler backar som ska bekämpas) körde jag, som alltid efter backträning, lite löpskolning. Sedan drack jag gainer, klädde på mig överdragskläderna, stretchade mina duktiga ben (och försökte fjäska extra mycket för vänsterlåret) och cyklade hem. Lycklig ända in i själen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Springer själv en del i Skatås, men letar ännu efter den perfekta backen vid backträning. Kan inte riktigt placera backen som är på bilden. Var finns den? Vet att det kan vara svårt att förklara, men om du säger på ett ungefär så ska jag ta och leta upp den. =)
lycka till med träningen!
mvh Camilla

Anonym sa...

Lät som ett härligt träningspass, bra jobbat :) De backarna lät inte nådiga

Löpning & Livet sa...

camilla: om du springer 5:an (åt "rätt håll, börjar alltså med att springa till vänster när du står med anslagstavlan framför dig) så finns backen vid 3km skylten. Man springer nedöfr den då. Om man springer ända nerifrån där det planar ut och 10 stolpar uppåt så är den 300m. Lycka till!

ann-sofie: tack! nej verkligen inte, men man blir stark av dem! :)

Anonym sa...

Delsjöbacken är annars väldigt bra. Lätt att hitta också är i slutet på åttan om du springer "rätt" varv. Vid Delsjön.

Anna

Anonym sa...

Tack för hjälpen! Jag glömmer lätt att nedförsbackar kan man ju även springa uppför =)

Snorkkis sa...

Åh, vad härligt... eller det var ju förstås lite tungt ibland också. Och håller med - tänk vad alla som inte springer går miste om!

Anonym sa...

Låter som ett jäkligt tufft pass! Känner igen hatkärleken... Backträning är verkligen tungt, men det ger väldigt, väldigt mycket. Härligt kämpat!

Susanna sa...

Ha, jag kom nyss hem från skatås! Härligt med sol!