lördag 1 mars 2008

Trött och segt och jobb

Idag ska mina ben VILA! Tur det för nu ställer de nog inte upp på mer löpning på nåt dygn eller två. Inte nån annan träning heller för den del. Men trots sega ben och träningsvärk i rumpan och sneda magmusklerna så gick passet faktiskt helt ok. Ingen rekordtid direkt, men det hade jag ju inte väntat mig heller. Visserligen ingick en tio minuters fartökning mitt i så jag tycker att jag borde ha tangerat mitt rekord åtminstone.. Det kändes ändå som om jag höll ett helt ok tempo.. Jaja benen var ju trötta så det kanske bara kändes som om jag sprang snabbt :)

Appropå det där med fartökningen föresten.. Den skulle vara mellan 50 och 60 minuter in i passet och med min vanliga otur så visade klockan exakt på 50 min precis nedanför en av de värsta backarna. Så himla typiskt! Men mitt sunda förnuft (eller nåt) sa att det var bäst att vänta tills jag kommit upp om jag skulle orka hela vägen hem sen, så det fick bli mellan 53 och 63 minuter istället. Det funkade bra det med även om jag inte vågade dra på i maxfart direkt, jag ville ju inte var tvungen att avbryta och ta vagnen hem heller!

Resten av kvällen spenderades i soffan (förutom den tid det tog att laga maten och gå ner till tvätten en sväng) ätandes Ungsgrillade dijonsenap- och färsk timjanmarinerade rotsaker (sötpotatis, morot, rödbetor och palsternacka) med gratinerade qournfiléer i en sås gjord på soja, färsk timjan, soltorkade tomat och matlagningsgrädde, med lite riven parmesan på toppen. Till detta gjorde jag även en kall sås av matyoghurt, limejuice och farinsocker vilket i efterhand var rätt överföldigt då såsen till qournen hade räckt bra. Till efterrätt blev det Häagen dazs i smaken Pralines & cream. Mums! jag har fått nån slags ny inspiration i köket och det kan jag nog till stor del tacka Lina och Linnea för. Deras bloggar är så himla fina och inspirerande! De har fått mig att tycka att det är kul att laga mat igen! (Iallafall när man har tid och kylen full)

Idag är det bara jobb hela dagen och eftersom det är Les Mills kvartalsutbildningar här hela helgen kommer jag nog ha lite mer att göra än vanligt. Fast det är nog bra för då går ju tiden snabbare.. Vi får som sagt lite besök idag så ikväll blir det nån god mat och sen ska vi spela Jeppardy och kanske nåt annat sällskapsspel tror jag. Paret som kommer är dessutom gravida (eller ja, tjejen alltså) vilket jag tycker är väldigt spännande, haha. I maj är det planerat att bäbisen ska komma så då borde väl magen vara rätt stor nu va?? :)

PS. Det blev inget fotande av mina nya kläder, det var jag alldeles för trött för. Får se om det kommer längre fram..

4 kommentarer:

Felicitas sa...

Bra jobbat på löpningen, trots sega ben!! :)

Löpning & Livet sa...

Felicitas: tackar :)

lina sa...

Kul att kunna inspirera! Det där du hade lagat lät grymt gott måste jag säga!!!!

Löpning & Livet sa...

lina: Du inspirerar väldigt mycket! Det blev helt ok.. inte det godaste jag ätit, men helt klart godkänt!