måndag 17 mars 2008

Panik!

Jag har en oroväckande känsla i halsen. Det gör lite ont på ena sidan när jag sväljer. Inte mycket, men tillräckligt för att jag ska bli orolig. Fan, fan, fan jag får inte bli sjuk nu! Inte nu när formen är på uppgång! Jag vill inte!! Sprang ett lätt distanspass igår kväll som inte kändes helt bra, benen var sega och ville inte riktigt vara med. Jag skyllde det på jobb hela helgen, att jag ätit dåligt de senaste dagarna samt att jag drack ett par glas vin i lördags. Och visst det spelar nog också in, men nu vet jag ju vad den främsta anledningen troligen var. Fan! (Förlåt för att jag svär så mycket, men jag är upprörd och har lite lätt panik nu) Och jag som hade två pass inplanerade idag också. Jaja det är väl bara att glömma och gå vidare.. Så fort jag kommér hem från jobbet ska jag bädda ner mig i sängen och sova resten av dagen, dricka hinkvis med honungste och äta några liter glass. För imorn ska det här vara över, jag har inte tid att vara sjuk!

P.S. Om Du har några tips på hur man botar detta så vore jag väldigt tacksam!

10 kommentarer:

Felicitas sa...

Aouch.. :/ Hoppas, hoppas, hoppas att du får förbli frisk!!!

Krya på dig!

Anonym sa...

Du kan köpa såna där tabletter det finns på hälsokosten. Man äter dom när man börjar bli sjuk liksom, sen blir man inte sjuk.

M. sa...

En sak som jag brukar prova när jag har ont i halsen är detta: Man tar färsk ingefära och skär i bitar. Sedan lägger man ingefäran i uppkokat vatten och låter det få dra i cirka 20min och sedan är det färdigt att dricka:) Om man lägger på ett lock på kastrullen kan man dricka vattnet hela dagen.Jag vet inte om det hjälper dig, men du kan ju testa:)Krya på dig!

Anonym sa...

Nej vad trist. Satt i samma båt för ett par veckor sedan men kom rätt lindrigt undan. Vila och sov mycket! Jag köpte kanjang och det funkade. Bara mentalt dock, för jag glömde hela tiden bort att ta den... Men bara tanken på att den fanns i kylen hjälpte visst :)

Puma sa...

jag svär också. vaknade med skavsår i halsen imorse. sitter här med te och hoppas det ska hjälpa. och så ska jag försöka sova mycket. den enda i pillerväg jag har hemma är strepsils. brukar funka bra.

Karin sa...

Ajdå, trist att få ont i halsen! Men om du nu ätit dåligt, glass är väl inte bättre? (även om det är skönt för halsen). Ät mkt vitaminer, drick färskpressad juice och ge kroppen BRA mat, så den kan återhämta sig. Krya på dig!

Anonym sa...

Man ska gurgla sig med saltvatten när man har ont i halsen. Det dödar bacilluskerna. Krya på dig. Själv har jag kräksjukan och ligger i sängen med datorn på magen och hinken bredvid.../majsan

Löpning & Livet sa...

felicitas: ja hoppas!!

jenny: vad är det för nåt? jag är lite skeptiskt till saker som säljs på hälsokostaffärer :)

molly: det låter som ett bra tips! Har hört att ingefära ska vara bra mot förkylningar. synd att jag inte köpte nån bara :(

anna: haha, man ska inte underskatta tankens kraft! :)

puma: ajaj, inte bra! Fast det är ju skönt att vi är två :)

nike: jag menade mer att jag ätit för lite, fått i mig för lite energi.. glass äter jag mest för att lindra halsontet (och så är det ju gott när man tycker synd om sig själv :))

anonym: usch! jag är hellre förkylt i en månad än har kräksjuka en dag! (nästan iaf) jag har spyfobi så jag hoppas jag slipper bli drabbad!! Saltvatten var en bra idé, det ska jag testa!

Löparen sa...

Ett hett tips mot halsont är mucoangin. Finns på apoteket och fungerar över förväntan, iaf på mig.

Löpning & Livet sa...

löparen: Tack för tipset!