måndag 10 mars 2008

Livsfunderingar & träningsplanering

Så var det måndag igen då och ännu en ny vecka. Om tiden fortsätter rusa på så här så kommer jag väl snart vara gammal på riktigt. På lördag fyller min halvsyster Lina 8 år, vilket gör att jag känner mig ännu äldre. 8 år! Vad har jag gjort på dessa åtta år? En hel del såklart, fast ändå känns det som att jag inte kommer nån vart. Som om jag bara står still och stampar.. Fast flytten bort från studentlägneheten känns ju som ett bra steg framåt iallafall. Kunde jag bara få ett jobb där jag får användning för mina kunskaper också så skulle det kännas mycket bättre. Menmen, man kan väl inte få allt på en gång antar jag..

Ny vecka betyder även ny träningsvecka! Även den här veckan är lite lugnare med bara tre löppass. Visserligen ett långpass så antalet km blir nog lite fler än förra veckan och sen kommer jag nog även lägga in två spinningpass istället för ett som jag brukar. Dock kommer båda dessa vara lågintensiva för att verkligen utnyttja att det är en lite lugnare vecka. Periodisering med varavande av tunga och lätta veckor är viktigt! Det första cykelpasset kommer att ske direkt när jag slutar jobba klockan tio. Då tänkte jag gå upp och köra ett eget lugnt pass tillsammans med ipoden. Bara låta benen gå i det tempo som känns bra och absolut inte få någon mjölksyra. För ikväll är det snabbdistans och då vill jag att benen ska vara pigga och glada. Känns inte helt optimalt att lägga ett snabbdistans pass dagen efter ett tempopass, men för att få in allt jag vill hinna med fick det bli så. Eftersom det är jobbhelg igen så vill jag inte ha några jobbiga pass planerade på helgen. När jag jobbar helg så jobbar jag så många timmar och så dumma tider att det är svårt att få in träningen om man samtidigt vill leva ett normalt socialt liv. Så här ser det iallafall (preliminärt) ut:

Måndag: Lågintensiv spinning (eget pass) + snabbdistanslöpning
Tisdag: Uthållighetsstyrka (Krafttag =BP)
Onsdag: VILA
Torsdag: Långpass
Fredag:Morgonspinning (= lågintensiv) + vanlig styrka
Lördag: VILA
Söndag: Medlehård distanslöpning

Vi får väl se om det verkligen blir så här i slutändan. Jag anpassar mig efter både kroppen och mitt sociala liv, men ungefär så här blir det nog iallafall.

Nä, dags för dagens andra frukost och sen måste jag nog jobba lite!

2 kommentarer:

Anonym sa...

I know the feeling. Brorsan fyller 23(!) till sommaren! Det är ju JAG som ska va 23 ju! Nä just det ja, jag fyller ju TJUGOSJU!!!!

Löpning & Livet sa...

marie: jo.. Emma fyller ju också 23.. var det inte det jag också skulle fylla?? hm.. kanske inte :)Jaj, får väl trösta mig med att jag inte fyller 27 förän om drygt ett år, hihi :)