torsdag 13 mars 2008

Formen är på ingång!

Jo jag tror bestämt det. Att formen är på ingång alltså. Idag var det dags för långpass med fartökning igen, denna gång 15 minuter istället för 10. Eftersom jag sprang samma runda som förra långpasset förväntade jag mig att klockan skulle stå på 50 min (det var då fartökningen skulle börja) längst ner i en av de jobbigaste backarna, men när jag kollade klockan stod den bara på drygt 48 minuter! När jag väl var uppe visade klockan 50 minuter och jag kunde börja ökningen. Det kändes faktiskt rätt bra även om det var lite väl jobbigt på slutet. Men jag sprang om en kille och sånt är alltid kul, hihi. När ökningen var över gick resten av rundan lite segt, men trots det slog jag rekord med 3 minuter! Visserligen hade jag väldigt trötta ben och träningsvärk i rumpa och mage under förra långpasset, men nu sprang jag nästan 5 minuter snabbare än då. Är riktigt stolt över mig själv! Hoppas bara formen håller i sig (och förbättras ännu mer) nu och att jag inte blir sjuk eller skadad! Måste se till att vila tillräckligt och äta ordentligt! Nu har jag iallafall fyllt på med blåbär- och hallonpannkakor och massa nyponsoppa så jag hoppas att benen ska orka med lite lågintensiv spinning klockan sju imorn bitti. Tänker bara köra mitt eget race och lyssna på kroppen, så det ska nog gå bra.

Råkade föresten kolla på "Du är vad du äter", att jag aldrig lär mig! Tyvärr fanns inget godis, ingen glass eller nåt annat så kallat "onyttigt" hemma som jag kunde äta samtidigt. Jag måste nästan göra det på ren trots. Fast det är klart, nyponsoppa får man nog inte dricka för Skippertanten, så lite trots blev det ju :)

Uppdate: Glömde ju att säga att genomsnittshastigheten blev 5:23min/km. Det vill säga bra för att vara långpass och jag.

10 kommentarer:

Susanna sa...

Grattis :)

Pannkakorna såg väldigt goda ut du, tror allt att de får testas någon gång i helgen...

Anonym sa...

fy vad härligt att formtoppen är på g! Min form vet jag inte var den är, men den kanske kommer så småningom! =)

Karin sa...

Kul att det går bra för dig! Du är snabb! Hur långt var ditt långpass? Man kanske ska testa det där med fartökning mitt i passet...hmm..

Löpning & Livet sa...

susanna: Tack :) Ja testa, de är supergoda!! :)

funrun: Ja det är så skönt! Är bara lite rädd att den ska hinna "försvinna" innan gbgsvarvet och alal andra lopp jag ska springa..

nike: tack! Den runda jag sprungit de senaste långpassen är ca 17km.. och med tanke på att det är väldigt backigt på sina ställen så är jag grymt nöjd!! :)

Anonym sa...

17 km på 5.30 - omg!!! Tänk om jag hade haft lite kraftigare tävlingsnerver, då hade jag försökt komma ikapp dig! :D

Felicitas sa...

Det är ju skitbra sprungit, HÄRLIGT att läsa!!! :D Hejja dig!!

Anonym sa...

Hej. Kul med sånt lyckat långpass. Jag hade exakt samma genomsnittskilometertid som du hade på ditt när jag sprang långpass sist. Vi kanske ska slå oss ihop och springa långpass någon gång?

Karin sa...

Wow, 17 km på den pace:en. Det är riktigt bra jobbat! Ja ska öva på att bli lite snabbare...efter imorgon då =)

Vad är din måltid på Gbgvarvet?

Unknown sa...

Grattis! Kul att det går så bra, det är så skönt att kolla klockan och inse att man ligger bra till!
Var formen än är på Varvet kommer du klå mig med nån timme åtminstone som det känns just nu... Jag behöver också träna mer, men det går trögt.

Löpning & Livet sa...

funrun: Haha, du kan nog komma ikapp mig ska du se :)

felicitas: tack, jag hejjar på dig också!! :)

river: haha, vad roligt! Ja det tycker jag absolut att vi ska göra!! Har ju även funderat på gbgsvarvets lånpass i skatås (det sista är väl imrn) men jag har jobbat varje gång (även imorn) utom en och då var det ösregn och halv storm.. :( Min pojkvän var dock med sist och tyckte det var bra, om än lite väl backigt och lite väl högt tempo för att avra långpass..

nike: ja du.. eftersom jag har väldigt dåliga tävlingsnerver och låser mig om jag ställer för höga krav, så är det enda jag kräver av mig själv att jag ska slå förra årets tid på 1.56.. jag följer ju zsalkais 1:45 program, men jag har ingen ambition att verkligen klara det.. Jag hoppas såklart (lite i hemlighet) att jag ska komma så nära som möjligt, men jag kan tänke mig att tiden kommer sluta nånstans mellan 1:50 och 1:55..

mialena: tackar! :) Hoppas att din form infinner sig snart också!!