lördag 15 mars 2008

Kikärtsbiffar med fetaost

Igår, när jag inte hade någon fantasi alls och absolut inte kunde komma på nåt bra att laga till middag, fick jag trots allt till något riktigt gott som jag absolut kommer att laga fler gånger! Jag var lite sugen på någon slags biffar/falaffel i pitabröd, så jag mixade helt enkelt ihop kikärter med lite av varje:

- Ca 1 konservburk kikärter (jag hade färdikokta i frysen)
- 1 pkt Apertina fetaost (eller annan fetaost såklart)
- Önskad mängd soltorkade tomater
- En skvätt olivolja
- En skvätt pressad citron
- 1 ägg
- Några msk ströbröd som fått svälla i vatten
- Chilipulver, salt, peppar, vitlök

Mixa ihop allt, forma till biffar och stek i smör eller margarin (jag använder smör/rapsoljeblandning), servera i någon form av pita/libabröd tillsammans med valfria tillbehör.

Jag valde att stoppa biffarna i pitabröd, men så här i efterhand skulle jag nog ha valt libabröd, tortilla eller nåt annat bröd man kan "rulla" in dem i, det var lite svårätet.. Förutom biffarna hade jag en vitkålssallad och en egengjord kall sås. Hade velat haft bulgur i också, men det fanns det tyvärr inget hemma.

3 kommentarer:

Susanna sa...

Du jag gjorde de amerikanska pannkakorna efter dagens intervallpass, och gud vad goda de var! Filen gjorde ju att de smakade väldigt gott! Sedan har jag aldrig tidigare gjort pannkakor av den sorten heller, jag tyckte mycket bättre om dessa än vanliga platta pannkakor :) Åt dem samtidigt som jag drack nästan en liter mjölk, haha.

Löpning & Livet sa...

susanna: vad kul att du gillade dom! Jag gillar också dessa tjocka bättre än vanliga :)

Erica sa...

Åh...detta receptet måste jag testa.
Rolig blogg föresten...ger mig inspiration till min egen träning!