måndag 24 mars 2008

Snabbdistans med tvärtomlek

Det verkar som om tvärtomleken fortsätter, fast på ett annat sätt. Idag var det nämligen dags för snabbdistanspasset som jag skjutit på i flera dagar eftersom jag ansåg att förutsättningarna för att prestera bra inte var optimala. Som om det skulle vara det idag.. Massa snö (nåja, för att vara gbg iallafall) och bara frukost i magen känns ju inte helt optimalt, vilket det inte heller var. Kroppen kändes sjukt seg, benen var stela som pinnar och det kändes som om de hade glömt bort hur gör när man springer. Stundtals inbillade jag mig att jag inte ens kom framåt, det kändes verkligen som om jag stod still på samma fläck och endast förflyttades framåt någon centimeter i taget. Det var med andra ord sjukt jobbigt och jag förväntade mig att klockan skulle visa minst två minuter mer än sist när jag väl kom i mål. Men (och det här här tvärtomleken kommer in i bilden) min fina rosa polar F6 stod på exakt 49 min! Alltst en hel minut bättre än sist! Räknar jag bort uppvärmningen på 18 min sprang jag alltså själva snabbdistansen på 6,5 km på 31 min, vilket ger en genomsnittsfart på 4,46min/km!! Nästan så att jag vill springa ett millopp nu snart innan gbgsvarvet för att se se hur snabbt jag kan springa! Blev sedan ca 6 min nedvarvning innan jag var hemma och då slog jag även mitt rekord på hela rundan totalt med över 1 min. Tvärtomleken på hög nivå! Fattar inte att det kunde kännas så himla dåligt men gå så snabbt (för att vara jag alltså). Visst att det kan kännas jobbigt för att man springer fortare än vanligt, men nu var det inte en sån känsla, det var en helt annan, typ "jag är väldigt dålig känsla" Jaja, glad och nöjd är jag iallafall!

Btw är jag sjukt trött på godis efter allt ätande i helgen. Nästan så att jag känner för att ta en lång paus från det. Vi får väl se hur länge den känslan håller i sig :)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt bra jobbat! 4,46 är ju hur snabbt som helst! Trist att det kändes trögt, men glöm det och sug på 4,46-karamellen i stället! Bättre än vilket påskgodis som helst:)

Em Löfgren sa...

shit vad duktig du är!! vilket tempo!! NIce! =)

Sofy sa...

Grattis!!! All löpträning ger resultat. Fatta vad snabbt du kan springa egentligen då?! När det verkligen känns bra i kroppen. Wohaaa...jag vill också. Snart så, efter förkylningen... men sen var det det där med att starta långsamt...well well... Impad av dig tjejen! Kram

Felicitas sa...

Åh, vad du är bra!! :D Härligt jobbat!! Jag längtar tills jag kan sätta igång med löpningen ordentligt igen! :) Eller nja.. Kanske inte just idag med tanke på att det nästan är snöstorm.. ;)

Löpning & Livet sa...

anna: tack! Jo jag har redan glömt hur jobbigt det var :)

emliscoius: tackar! :)

sofy: Tack! Jo jag hoppas att det kan gå ännu lite snabbre när jag har en bra dag.. Ja var nog med att verkligen starta långsamt så att inte knät börjar protestera direkt! Hoppas du kan ge dig ut snart!

felicitas: inte full så bra, men tack ändå =) Nä snöstorm är väl inte det bästa vädret, men det ska bli bättre i veckan tror jag.. Hopas du kan ge dig ut utan krämpor!

Karin sa...

Bra jobbat! Ja ibland hänger inte riktigt känslan och verkligheten ihop! Kul att du bara flyger fram! Heja heja!

Löpning & Livet sa...

nike: Nej det gör ju inte alltid det.. Flyger fram vet jag inte, men lite snabbare har jag iaf blivit :) Bra jobbat själv föresten!

Karin sa...

Visst är det härligt när man får en så positiv överraskning trots att kroppen har kännts seg och tung?! Jag känner igen mig på pricken i din beskrivning! Och vilken bra fart, härligt kämpat i snön!!

Löpning & Livet sa...

karin: Ja man blir så förvånad! Men det var en väldans tur att jag fick en så positvi överaskning, annars hade jag väl deppat ihop totalt :)