torsdag 6 mars 2008

Solig löpning (i dubbel bemärkelse)

Ytterligare ett löppass är avklarat. Ett medelhårt distanspass som när jag ser på det så här i efterhand nästan belv ett snabbdistanspass. Nästan. Blev en solig men blåsig runda genom vasa- och linnéstan och jag tyckte att det, iallfall bitvis, kändes väldigt segt. Men när jag kollade klockan innan det var dags att avsluta med lite koordinationer på löparbanan bredvid Ullevi, så upptäckte jag att det gått ganska snabbt. För att vara jag alltså. När jag kom hem och matade in km och tid i min träningsdagbok på funbeat visade den på en genomsnittsfart på 5.08min/km! Detta trots att jag sprang lite lugnare i början. Fast som vanligt när nån ting går bra så börjar jag genast fundera över om jag har mätt fel, eller om jag kollade fel på klockan eller nåt annat. Men jag tror inte det. Man kan ju antagligen inte lita till hundra procent på mätfunktionen på funbeat, men någorlunda borde den ju stämma.. Nej, nu ska jag vara stolt och nöjd med mig själv! Återstår bara att se hur nästa veckas "riktiga" snabbdistans kommer gå. Antagligen sämre på grund av prestationsångest :)

Koordinationerna gick dock lite sämre. Min teknik är nog inte bra har jag insett. Springer antagligen alldeles för mycket för långt bak på foten. Måste öva! Men det är svårt att lära om, jag springer ju bara som jag alltid har gjort..

Dags att sova middag :)

6 kommentarer:

Felicitas sa...

Jag tror inte alls att du har mätt fel, jag tror mycket väl att du kan ha sprungit så snabbt (och det baserar jag på att jag hittade dig på funbeat och kollade din övriga träning)!! :) Hejja dig!!

Anonym sa...

Bra jobbat :)

Och sov gott! Det låter underbart!

Sofy sa...

Bra tjejen bra! Klart att all din löpträning ger resultat. Det är dags att höja tempot och intensiteten, du klarar det ju finemang!

Kramen

Anonym sa...

najs med 5 min! Det är mitt mål här i spring-livet!

hur sjutton ska man lära sig rätt teknik? Det är ju liiite svårt när man springer omkring själv och inte har någon PT inom området... hmm...

Nu måste jag läsa på lite om kordinationsträning. Har glömt vad det var. Något om typ 80 meter fram och tillbaka fladdrar förbi i huvudet, är det ngt sånt?

Löpning & Livet sa...

felicitas: vad snäll du är :) jag får väl tro på mig själv då :) Kul att du hittade mig, nu är vi träningskompisar!

anna: Tackar :)

sofy: Jo den gör väl det.. fast ibland känns det inte så :( Men idag är jag glad! kram!

funrun: jo mitt mål är ju att klara att springa under 50 på milen i sommar! 50.34 är nuvarande rekordet (tjejmilen) och det ska putsas!

Nä det är skitsvårt, synd att man inte var kopis med Zsalkai eller nåt annt proffs :)

Jepp, koordinationer är 80-100m där man succesivt ökar farten (ej maxfart)och sen går tillbaks. Upprepas sen några gånger. Antar att det är bra för både teknik och fartkänsla..

Anonym sa...

5:08, det var kanon! Du lär ju klara 50 min på milen plättlätt i sommar. Heja heja!