torsdag 8 maj 2008

20:03

Så var årets första lopp avklarat. Om man nu kan räkna vårruset som ett lopp, det är ju ingen tidtagning. Eller jo det är tidtagning, men ingen personlig, bara från första stargrupp. Fast nu startade jag ju i första stargrupp så man kan ju säga att tidtagningen var personlig för mig. Som ni kanske förstår av rubriken så sprang jag alltså i 20 minuter och 3 sekunder. Egentligen kanske lite snabbare eftersom det var sjukt trångt i starten och det dröjde några sekunder innan jag kom iväg (klockan startade jag när startskottet gick). Som sagt, sjukt trångt i starten och de första 500 meterna. Sen gick det faktiskt att springa på rätt bra i sitt eget tempo. Jag försökte att inte ta ut mig helt och springa på max och jag lyckades faktist oväntat bra ända tills på slutet. En supertuff backe och sen spurt mot mål gjorde att jag blev rejält trött. Fick lite ångest över att jag var så elak mot kroppen; först nästan obefintlig uppvärmning, rusa iväg, och sen nästan tvärstopp och ingen vidare nedvarvning när jag kom i mål. Hoppas den inte är alltför arg på mig..

Tjejen som vann sprang på otroliga 14:49! Nästan en minut snabbare än den som kom tvåa! Helst sjukt! Nu är nog banan bara 4,6km ( det är iallafall den siffra jag har hört, både sist jag sprang och igår) och inte 5 som den ska vara, men ändå! Jag har lite att ta in där.. Men jag är rätt nöjd ändå faktiskt. Med tankte på hur kroppen kändes i och med förkylning/allergi samt att det var så trångt i början får jag nog vara det (Plus att jag tvingades springa i en alldeles för stor och varm "reklam för jobbet t-shirt". Jag hatar att springa i kläder som fladdrar!). Genomsnittsfarten (om det stämmer att banan är 4,6km) hamnade på 4.21min/km, vilket är nytt personligt rekord! Fast det är klart.. några sekunder snabbare hade jag väl kunnat springa. Det låter mycket bättre med 19:59 än 20.03.

16 kommentarer:

Anonym sa...

wow, 20.03 trots snor och snörvel!

Susanna sa...

Oj vad duktig du är! Skönt att du kunde springa så bra fast du inte är helt hundra. Hoppas nu att förkylningen ger sig snarast så att du kan vila i veckan utan att vara orolig.

Anonym sa...

Riktigt bra sprunget, you go girl!

Anonym sa...

Du är ju så himla bra!!!! :-)

Sofy sa...

Bravo darling! Det var ju en finamngig tid du fixade!

Det där varvet...oj, oj oj... du kommer ju slå ditt rekord med tio minuter, ha, ha. Kram!

Erika sa...

fast 20:03 är jävligt bra tid med snor i näsan!!
Blir det ny rekordtid på Göteborgsvarvet nu då? :)

Anonym sa...

Impad!!!!! Dig lär man bara se fartränderna efter på Göteborgsvarvet :)

Löpning & Livet sa...

funrun: :)

susanna: Tack :) Ja! Det hoppas jag med!

anna: tackar!

elin: inte riktigt SÅ bra va :)

sofy: Hihi, nu ska vi inte överdriva här.. Men en och annan minut borde jag väl kunna kapa :D

erika: Hoppas!

anna: Eftersom du startar i flera grupper före mig skulle jag inte tro det :D Du sprang ju jättemycket snabbare än mig förra året (har tjuvkollat) så du behöver nog inte oroa dig :) 1.46 (eller vad det nu var) kommer jag aldrig slå!

TheLoonyNail sa...

Wow, du springer ju supersnabbt!!! Jag är imponerad....småsjuk och allt!!!!

lina sa...

Riktigt bra gjort tycker jag!!! Vila kroppen nu idag och ta hand om den!

Anonym sa...

GRATTIS!! Sjukt bra tid! Jag är imponerad! Nadja

Anonym sa...

Grattis till ett fint lopp! Vad har du för mål på Göteborgsvarvet om några dagar? Jag ska rusa 5 km på Blodomloppet senare i maj. Hade anmält mig till 10 km, men jag var tydligen ensam om att vilja springa den långa sträckan på HELA Göteborgs Spårvägar, så jag springer med dom andra. Eller förhoppningsvis springer jag ifrån alla andra :P

Anonym sa...

wohoh, vilken grym tid!!!

Felicitas sa...

Fasen, du är så himla grym!!!

Puma sa...

snacka om att vara snabb!!!

Löpning & Livet sa...

Alla: tack så himla mycket för era fina kommentarer! Jag blir jätteglad och med ens känns snorandet och snörvlandet inte lika jobbigt. Ni är så söta!

river: funderar också på blodomloppet. sista anmälningsdag imorn så jag har några timmar på mig att bestämam mig. Det enda konkreta mål jag har på varvet är att slå förra årets tid på 1.56, men självklart vill jag komma så nära 1.45 som möjligt :)