måndag 5 maj 2008

I´m back

Med träningsvärk lite här och där men fylld med massor av bra minnen från en superhelg. Tack Sofy för att du fixade detta underbara event! Eftersom jag är på jobbet nu kan jag inte lägga ut några bilder, men håll utkik ikväll så kanske det dyker upp en och annan bild. Under tiden kan ni ju gå in hos exempelvis Jane, Therese eller Sofia och kika.

I helgen har det alltså tränats sex olika pass (det skulle ha varit sju, men instruktörern som skulle ha vattenbox med oss på lördag eftermiddag hade glömt bort oss, så vi bubblade i bubbelpoolen istället) varav några var nya för mig. Vi började lördagen med ett styrkepass med bodybars, gummiband, stepbrädor och egna kroppsviken. Ett ok pass, men jag gillar inte riktigt den typen av styrka.. Har så svårt att få kontakt med, och fokusera på, rätt muskler.. Pass nummer två var spinning med ovan nämnda Therese. Ett jättekul och bra upplagt pass bestående av backar och intervaller . Kanske inte riktigt min favoritmusik, men man kan ju inte vara alla till lags. Kul att få testa på att köra för henne iallafall! Efter den svettiga cyklingen var det dags för en välbehövlig lunch, bestående av pastasallad och smothie för min del. Lite pratande och slappande innan det var dags för pass nummer tre; pilates. Jag har testat pilates några gånger innan, men det här passet var inte alls upplagt som de. Men jag antar att det finns olika typer som med allt annat. Magen och ryggen blev iallafall trötta även om jag har lite problem att få till det där med andningen. Jag gör liksom tvärt om hela tiden.. Efter pilatesen var det dags för vattenbox, men den blev som sagt inte av men det gjorde faktiskt inte så mycket. Det var skönt att bara bubbla och prata ett tag istället.

Vid sju var det dags för en trerätters middag på en mysig restaurang. Det smakade underbart med mat efter en hel dag fylld med träning. Jättekul att få se alla i något annat än träningskläder också! Övervägde att ta ett glas vin, men med tankte på att jag redan var trött var det nog ett klokt beslut att låta bli. Ett glas vin funkar ju som sömnmedel för mig :)

Gårdagen började med ett superkul och superjobbigt Boot Camppass; en typ av cirkel/stationsträning där både puls och muskler fick jobba ordentligt. Bra och peppande instruktör och roliga övningar. (Funderar allvarligt på att dra igång nåt liknande pass här på jobbet om jag kommer vara kvar till hösten.) Smakade bra med lunch direkt efter vill jag lova! Förutom mat bjöd lunchen även på en tänkvärd "föreläsning" av Mela. Balans. Budskapet jag försöker sprida. Skönt att inte vara ensam!

Efter lunch var det dags för Tae boe, ett body combatliknande pass som var riktigt kul! Och svettigt! Egentligen gillar jag mer att boxas på riktigt med handskar och mits, men det var ändå kul att få kicka och slå lite, om än i luften. Passet avslutades med lite extra magträning (som om vi inte kört tillräckligt med mage under de här dagarna..) som var plågsamt jobbig emellanåt. Sen in med lite energi och tillbaks in i salen för lite avslappnande yoga. Eller avslappnande kanske är fel ord. Uttöjande snarare. Jag borde verkligen börja gå på yoga regelbundet, jag är så fruktansvärt stel och ovig. Är riktigt stolt över att jag trots det, och trots att det var första gången i mitt liv jag var på ett yogapass, klarade av att utföra vissa av de akrobatiska övingarna riktigt bra. En bra avslutning på en underbar helg!

6 kommentarer:

Erika sa...

Tack för en trevlig och inspirerande helg! Nu finns du som länk på min blogg :)

Susanna sa...

Hur gick det att gå upp så tidigt? Usch jag var helt sjukt trött inatt också, och skulle aldrig orkat gå upp fem! Hoppas du fick din latte iaf :)

Anonym sa...

Låter som en riktig höjdarhelg!

Löpning & Livet sa...

erika: tack själv, nu finns du på min lista också :)

susanna: konstigt nog vaknade jag av mig själv vid fyra :) pigg fast men världens mensvärk :( Nu börjar det gå över som tur är! Ingen latte, men väl lite bryggkaffe :) Vi får planera in en fika snart!!

anna: ja!! Synd att du inte kunde vara med. Nästa gång kanske?

Sofy sa...

Bryggkaffe, nåja... Hoppas det smakade okej i alla fall.

Du var ju vansinnigt grym på¨yogan! Du kan vara stolt över att fixa de där övningarna. Jag visade den där "dra igenom armen innanför knät och rör andra handens fingrar bakom ryggen" för Anders i sängen i går kväll... vet inte om han blev så imponerad men ändå, ha, ha... Den var rejält klurig på mjukare underlag och avslutades med ett skönt dyk ner på ansiktet, ha, ha...

Balans. Visst är det så det ska vara. jag har avslutat sockermatchen nu, fast gjorde det egentligen redan i onsdags. Det känns som att jag har hittat hem med mina nya vanor och den behövs då inte längre på samma sätt. Självklart får jag se upp med återfall såklart, men känslan är positiv och balansen är uppnådd.

Tack för all support!

Ha en skön dag! Kram!

Löpning & Livet sa...

sofy: hahaha.. kanske skulle ta och visa martin mina vackra konster jag också ;)

Jag blir glad för din skull att du känner att du hittat tillbaka till bra vanor och känner att du hittat en bra balans! Jag vet hur det känns att vara där du varit och jag vet också att det går att hitta tillbaks..