tisdag 6 maj 2008

Mördarmilen och lite panik

Det känns inte riktigt bra det här. En konstig känsla i svalget och lite snorigt. Jag hoppas, hoppas, hoppas och intalar mig själv att det är pollenallergin som börjat. Ingen förkylning på gång. Det MÅSTE helt enkelt vara allergin! Det som talar för det är att jag inte känner mig det minsta sjuk förövrigt. Även om det var sjukt jobbigt att springa "mördarmilen" (mer om detta snart) känns allt bra. Det som talar emot det är dock att det främst är gräspollen jag är allergisk mot och att dessa symtom inte brukar komma såhär tidigt. Men nu när det blivit varmt så snabbt kanske även gräspollenet bestämt sig för att kika fram? Det är vad jag hoppas iallafall. Jag kan helt enkelt inte bli sjuk nu!!!

Mördarmilen ja.. Tänk att det kan vara så stor skillnad på 10km och 10km. 10km på någorlunda plan asfalt kan jag nog klara att springa under 50min om det vill sig väl. Eftersom jag klarat att springa 7km på en genomsnittsfart på 4,42min/km borde jag kunna tvinga mig att springa ytterligare 3km i samma fart med lite tävlingsadrenalin och jävlaranamma i kroppen. 10km i Skatås däremot får man vara glad om man överhuvudtaget tar sig runt springande (typ). Det är sjukt backigt och sjukt jobbigt. Min rekordtid från i somras/höstas var visst 54.35min. Idag sprang jag på 54.25 ungefär. Jag visste inte att det var rekord när jag kom i mål, det enda jag kunde tänka på var hur jobbigt det var och att det kanske inte var så smart att springa, speciellt inte mördarmilen och med den höga pulse denna medför, om det nu är en förkylning i kroppen. Men, men, gjort är gjort och om det är värre imorn får jag väl promenera runt Vårrusetbanan. Jag tar ju faktiskt inte detta lopp på något som helst allvar, det är ju mest en social grej.. (fast om jag känner mig själv rätt kommer jag ändå springa så fort jag kan)

4 kommentarer:

Unknown sa...

Nej nej inga baciller!!! Även om det låter lite knasigt att önska sig allergi så inser jag ju varför, för mot det finns det lovely knark!

Jag har hört skräckhistorier om Skatås och kan bara uttrycka beundran för överlevare. Så - härligt sprunget!!! :)

Susanna sa...

Det är säkert gräspollen, allt har ju kommit oerhört tidigt i år :) Hoppas att det löser sig, och hoppas du får ett fint vårrus.

Löpning & Livet sa...

mialena: Haha, synd bara att man blir så sjukt trött av knarket :)

Riktigt så illa kanske det inte är, men sjuktr jobbigt! :)

susanna: Jo lite hopp har jag, men jag tror tyvärr det är en liten förkylning :(

Anonym sa...

Grattis till nytt pers! Starkt jobbat trots att du känner av förkylningssymptom! :)