tisdag 20 maj 2008

Rastning av högerben

Igår kväll var det alltså dgas för första passet på nya träningsperioden. Det blev ett lite konstigt pass, mitt högerben ville nämligen inte riktigt vara med. Jag hade lite krampkänningar i högerlåret på slutet i lördags och när jag kom i mål och började gå gjorde det ont, ont. Förra året hade jag hemsk träningsvärk i flera dagar efter loppet, men nu är stelhet i högerlåret det enda jag känt. Igår var denna stelhet inte så farlig (tänkte jag) och jag gav mig ut för 8,5km lätt distans. Men ojoj vad stelt det gick! Speciellt i början. Högerbenenet ville inte alls vara med, det betedde sig som en hund som inte vill bli rastad. Att jag lekte doktor och stack hål på en blodblåsa under (den halva) nageln på höger ringtå innan jag gav mig ut gjorde ju inte saken bättre direkt.. De första kilometerna var nästan plågsamma och jag haltade fram med ett ovilligt högerben på släp. Med tiden blev det dock bättre och benet hängde med lite villigare. Mot slutet kändes det nästan inget och idag är stelheten helt borta (tror jag). Träning är bästa medicinen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Linn sprang åxå loppet och hon hade åxå krampkänningar i höger ben. Låret för att vara exakt. Och nu envisas hon med att säga att det känns som att högerlåret ska vika sig, ungefär som när man stukar foten. Fast låret liksom... Jag försökte tala om för henne att det nog är ganska omöjligt för ett lår att vika sig, men hon ville inte höra på det örat;-) hihi

Löpning & Livet sa...

marie: ok haha, jag förstår henne, det känns lite så, speciellt när man går nedför trappor! Som om benet inte ska hålla liksom.. hur gick det för henne i loppet då?

Anonym sa...

Mina ben är fortfarande stela. Försökte steppa bort stelheten igår men det hjälpte inte...
Skönt att ditt har släppt i alla fall :)

Anonym sa...

Sådär... Hon fick kramp och blev tvungen att gå några kilometer, så jag tror tiden blev över 2 timmar. Hon var missnöjd som fan.