torsdag 15 maj 2008

Idag är en dålig dag

Att sova 4 timmar och sen stressa runt konstant hela dagen är ingen bra uppladdning. Ätit för lite har jag också gjort och nu är jag totalt uppstressad och ångestfylld över min ekonomiska status. Både hur den är nu och hur den kommer vara i sommar (plus massa andra vardagsbekymmer). Visst, jag kommer ha ett jobb, det är bättre än att inte ha något alls (särskilt eftersom jag inte kan få nån a-kassa), men jag kommer bara att jobba väldigt lite och för en sjukt dålig lön. Varför pluggade jag inte till något som leder till ett jobb?? Mammor brukar ju ha rätt och jag skulle ha lyssnat på mamma när hon försökte få mig att gå i hennes spår och bli sjuksköterska. Då hade jag (antagligen) haft ett jobb nu. Inte ett supervälbetalt jobb, men ett jobb och en helt ok lön. Och jag gillar faktiskt sjukhus, de är spännande och fascinerande. Åh jag blir galen!

Förlåt för att jag gnäller så mycket, men jag var bara tvungen att få skriva av mig, gråta lite och lätta mitt hjärta. Tack för att ni lyssnar (läser)!

11 kommentarer:

Erika sa...

Antar att du inte utbildade dig till sjuksköterska för att det inte var din dröm, right? Jag hade säkert också haft ett fast jobb om jag hade valt en annan inriktning på min högskola men det var inte min dröm och därför får jag jobba lite hårdare för att hitta ett jobb som passar mig. Kämpar vi tillräckligt mycket kommer drömmarna snart till oss, eller hur?! jag tror på dig och på ett bra jobb i framtiden. Tills dess hankar vi (för jag blir snart arbetslös) fram och gnäller av oss när det behövs, för i sinomtid kommer vi att få det vi kämpat för. Luddigt? :)

Anonym sa...

Andrea, man ska plugga sådant man tycker är roligt och är intresserad av. Det lönar sig i längden, jag lovar!
kram!

Anonym sa...

Tror du att du fixar att översätta enkla små avsnitt av ex Sjunde Himlen eller Simpsons eller nåt sånt? I så fall kan jag sticka till dig jobb ibland. Du tjänar några hundra på varje avsnitt:-)/majsan

Felicitas sa...

Min starka och fasta tro är att man ska följa sitt hjärta och sin magkänsla. Erika har en väldigt bra kommentar där!
Sen är det ju så att loppet är inte kört bara för att du är färdigutbildad inom något du brinner för, trivs med och tror på (även om arbetsmarknaden är lite tuff för tillfället)...?!

Tänk om du hade stått här som färdig syrra idag. Hade du ångrat dig? Hade du inte hela livet haft en liten tagg i sidan och frågat dig själv varför du inte vågade följa ditt hjärta?

Dessutom går det alltid att ändra sig, om det mot all förmodan skulle visa sig vara HELT fel beslut (men tänk då att det var rätt beslut för stunden!)! :D

Klart att man får gråta ut och skriva av sig!!

Kram sötis!

lina sa...

Förstår din frustration! Ibland känns det inte värt alla studieår och med dålig ekonomi som följd. Men jag håller med alla andra som kommenterat, det ligger något i att följa sitt hjärta!

Hur går det förresten med företagsstartandet? Har ni kommit igång med det? Många kramar!!!

Anonym sa...

varför vara sjuksköterska när man kan jobba förebyggande - innan de hamnar på sjukhuset? =) Klart du valt rätt. Dessutom ingår det i barn-avtalet att inte göra som sina föräldrar säger.

Ekonomiska trubbel är sjukt stressande, jag vet... Men! Allt kommer att ordna sig - för det är du värd!

Löpning & Livet sa...

Alla: Tack för era snälla, söta och peppande kommentarer! Tack vare er mår jag mycket bättre nu, jag blir alldeles tårögd av att läsa vad ni skriver. Ni är så söta!

Löpning & Livet sa...

Alla: Och ni har ju självklart rätt, jag har ju satsat på min dröm och det gäller väl att ha tålamod så kommer väl drömjobbet såsmåningom..

Fredrik sa...

Alla har dåliga dagar ibland. Det går över. :)
När det gäller studier ska man alltid läsa det man vill, inte enligt principen att läsa något för att det ger ett säkert jobb. Måhända krävs det mer av en, men tänk så positivt man ser på sig själv då man vågade gå sin helt egna väg. En lycka på gränsen till obeskrivlig.

Sofy sa...

Bruden!

Inte för att jag tjänar multum, men du kommer väl ihåg att du redan har en första kund!?

Jag tror på er idé och jag tror på dig! Alla andra hr ju redan sagt så mycket bra och jag instämmer med de övriga gällande drömmar och val.

Självklart får man gnälla, speciellt bra val var det att göra det så att det inte drabbar ditt fokus mot varvet. Ut med den dåliga och in med ny energi. Med andra ord; GÅ OCH ÄT!!! ( ha, ha, ha.... jag är för jäkla elak ibland, ha, ha... )

Löpning & Livet sa...

doktoranden: Du har så rätt :)

Sofy: Jag har gnällt färdigt (för en stund) nu och ska ta tag i ätandet nu igen :D