tisdag 13 maj 2008

Självkänsla

Jag håller på att läsa (och göra uppgifter) I Mia Törnbloms Självkänsla Nu! (Rekommenderas verkligen!) Ju mer jag läser desto mer inser jag hur dålig självkänsla jag faktiskt har. Men det braiga är att nu känner jag mig verkligen peppad att träna upp den och att genomföra de förändringar som jag skrivit att jag vill göra. Att verkligen sätta upp mål och strategier för att ta mig dit jag vill! Jag behöver också öva upp mitt självförtroende och lära mig tro på mig själv för att jag ska kunna pricka av sakerna på min "drömlista". Imorn ska jag köpa en "Jag är bra bok", en liten anteckningsbok att ha med i väskan och fylla på enligt Mias instruktioner. I den tänker jag även skriva in min drömlista och mina mål, för att såsmåningom fylla på med strategier för hur jag ska nå dit. Jag ska lära mig inse att jag kan och att jag är bra!

Appropå självförtroende så har söta sofy skrivit så snällt till mig (och några fler) i sin blogg,.Tack sötnos!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Har länge funderat på att köpa hennes bok och läsa den, tror faktiskt att du fick mig att äntligen gör det nu :) Så har jag något att läsa nu är skolan gör uppehåll och jag tror jag kommer bli mycket klokare. Tips på en annan superbra bok som jag håller på att läsa nu är "munken som sålde sin ferrari" av Robin Sharma. Där är helt fantastiskt och handlar om att hitta glädjen i livet, och ta hand om sig själv och att lyckas och skärka sin självbild mm (listan kan göras lång). Nadja

Felicitas sa...

Jag läste den för drygt ett år sedan när jag var djupt nere i ett mörkt hål. Den hjälpte mig att inse hur dåligt jag verkligen mådde och gav mig verktygen till att åter klättra mot ytan... Därifrån har det bara gått uppåt (med några återfall, man får aldrig bli lat och sluta jobba med sig själv mentalt, precis som fysiskt!)!! Jag rekommenderar alltid den boken, så man skulle kunna tro att jag får provision... ;)
Min jag-är-bra-bok är för övrigt rosa! :)
Kram!

Löpning & Livet sa...

nadja: Ja jag kan verkligen rekommendera den! tack för tipset! :)

felicitas: Vad kul att höra att den verkar fungera! Och min "jag är bra bok" ska också vara rosa! :D

Susanna sa...

Så länge du inte börjar citera så ;)

Löpning & Livet sa...

susanna: haha, nejdå jag ska försöka låta bli :)

Cizzi sa...

jag har den boken men av nån anledning har jag inte tagit mig igenom den. Än. Kanske är dags nu. lite nya krafter är alltid bra att ha =)

Löpning & Livet sa...

lilla c: Jag hade boken i bokhyllan undr nästan ett år innan jag började läsa, så du är inte ensam.. Var lite skeptisk först, men nu ångrar jag verkligen inte att jag började läsa!