måndag 12 maj 2008

Nedräkning

Det börjar närma sig nu. Loppet jag tränat för under hela vintern och våren alltså. Om jag hade fått välja hade jag gärna tränat för marathonet i första hand, men jag hann ju inte anmäla mig innan det blev fullt, så då fick det första målet bli varvet. Målet efter detta blir att förbättra mina miltider och springa några lopp på denna distans och sedan självklart Lidingöloppet i slutet av september. Har fortfarande inte riktigt kommit fram till hur jag ska lägga upp träningen under sommaren, men jag har börjat fundera och återkommer när jag bestämt mig. Men först har jag som sagt en halvmara att klara av.

Jag börjar bli lite nervös nu. Det är så mycket som ska funka för att jag ska kunna göra mitt bästa:
1. Jag ska inte bli sjuk (har precis varit förkyld så jag tycker att jag borde ha fått min del nu)
2. Jag ska inte bli skadad (har haft lite konstiga känningar i ena knät de senaste dagarna, men det är säkert bara psykiskt, så funkar jag*)
3. Jag ska dra ner på träningen lagom mycket och lägga upp den på ett bra sätt (Har släppt Szalkaischemat och kör mitt eget upplägg med "tömningspass" och "mjuka upp benen pass" och sånt som funkat tidigare)
4. Jag ska få till en "lagom" kolhydratuppladdning. (Orkar inte göra en "riktig", dels för att det trots allt bara är en halvmara jag ska springa, och dels att det är psykiskt påfrestande för mig att trycka i mig massa mat trots att jag är spymätt. (Vi hade till uppgift att göra en uppladdning i skolan under idrottsnutritionkursen och det var inte kul!))

Jag ska fundera några varv till på det exakta träningsupplägget för veckan och återkommer när jag tänkt klart. Under tiden ska jag räkna lite på mat- och kolhydratintag samt njuta lite av solen!

* I mitt gymnasium kördes varje år Solbergaklassikern, en variant av en Svensk Klassiker, med drygt 7mil cykling i början på hösten, 200m simning på lucia, runt 15km längdskidor i jan/feb och 14km löpning i blandad terräng i slutet av maj. Detta tyckte jag såklart var en superrolig tävling, även om jag verkligen är superkass på längdskidor, och jag lyckades nog komma bland de 10 främsta i alla grenar utom just skidorna under alla tre åren tror jag. Eller nej, inte i löpningen i ettan för då sprang/gick jag med min dåvarande pojkvän och en kompis och tog inte tävlingen på allvar. Men i vilket fall som helst lyckade jag vinna löpningen (av tjejerna alltså) i tvåan vilket medförde att jag hade väldig prestationsångest när det var dags för löpningen i trean. Har jag väl vunnit måste jag ju vinna igen liksom.. Några dagar innan tävlingen får jag helt plötsligt ont i ena foten. Jätteont! Jag kunde nästan inte gå. Väldigt mystiskt eftersom jag inte hade gjort nåt speciellt. Inte stukat den eller nåt sånt. Helst sjukt! Jag kunde alltså inte vara med i tävlingen och alltså varken vinna eller förlora. Och inte fick jag nåt diplom för att jag genomfört alla deltävlingarna alla tre åren heller (nu var det alltså bara naturare som fick diplom, om jag hade gnomfört loppet gående eller vad som helst hade jag varit den enda samhällaren som genomfört alla tävlingarna. Det hade varit skönt att sätta dit pluggisarna haha). Dumma fot och dumma psyke! Behöver jag tillägga att dagen efter tävlingen var min fot helt återställd igen.. Miffokropp!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Och jag får ALLTID ont i halsen dagen innan tävling.... Tar också kolhydratladdningen med måtta. Det brukar ordna sig ändå :)

Felicitas sa...

Haha! Hoppas att din lilla kropp inte spelar dig ett spratt den här gången! Inte så roligt att ha det så förstår jag, men det är svår att inte dra på smilbanden när man läser! :)

Sofy sa...

Du kommer inte bli sjuk. Du kommer inte vara skadad. Du kommer att vara färdigtränad. Du kommer att ha laddat exemplariskt med mat och vatten. Du kommer känna löparruset i kroppen. Du kommer sätta rekord!!!!

Pöss

lina sa...

Kör hårt på sofys inställning så fixar det sig!!!!Det kommer att gå fint!

TheLoonyNail sa...

Hej!

Visst ville du var med i tjejmilenkvartett? Jag, Ruth och du har vi fått ihop i så fall...men jag vet inte om vi har en fjärde?? Hur ska vi göra?

Löpning & Livet sa...

anna: jobbigt! men skönt att veta att jag inte är den enda att ha en konstig kropp :)

felicitas: haha, nä det är rätt komiskt egentligen :)

sofy: jo det kommer jag ju! Nu ska jag tänka positivt :D

lina: :D

vargungen: jo jag ska springa. Jag har en kompis som också ev ska vara med så om vi inte har nån fjärde kanske hon vill.. (om hon inte skulle vara med i ett annat, jag ska fråga henne hur det blir.)