söndag 20 januari 2008

Söndag och snart två lediga dagar!

Om ungefär 9 timmar stänger jag här på jobbet och om alla vill vara ute i tid så borde jag kunna hinna med nån spårvagn ungefär kvart över sju. Hoppas att jag inte är helt slut då för jag har planerat att ta mig ut på en kort och långsam runda innan jag får ta ledigt. I två dagar! Det var sjukt längesen jag hade två lediga dagar i rad så nu ska jag njuta av det! Eller.. jag har ju i och för sig tusen miljoner saker som jag borde ta tag i.. Som att leta jobb exempelvis. Att hitta ett heltidsjobb där jag får jobba som kost och friskvårdspedagog eller nåt liknande är ju bara att glömma, men jag kanske kan hitta nåt på deltid som jag kan kombinera med mitt receptionistjobb.. In my dreams. Det finns inte några sådana jobb att hitta. Nä jag får nog hoppas på att de börjar satsa lite mer på kostrådgivning här på jobbet. Eller inser att de behöver fler hälsoguider. Problemet är ju bara att de inte bara är jag som är kost och friskvårdspedagog. Vi är ju en sådär 4 stycken.. så varför skulle de välja mig? De andra är ju instruktörer och det är ju inte jag. Jag måste börja spara lite och gå den där utbildningen till personlig tränare som jag har funderat på så länge! När jag har gått den och några andra bra att ha utbildningar så kan jag och Ellen starat vårt företag. Eller det kan vi ju i och för sig göra när som helst, vi är ju ändå både kost och friskvårdspedagoger (fil. kand i kostvetenskap, visst låter det proffsigt, haha! (fil.mag. låter i och för sig ännu lite bättre)), diplomerade massörer och certifierade (eller diplomerade kanske, jag minns inte riktigt..) hälsoprofilbedömare.. Men ju mer man kan destå större chans att det går bra och att vi kan försörja oss.. Hm.. undrar om man kan ha nån använding för sin skidlärarutbildning??.. Och alla sina år som ledare för olika kurser och grejjer i stallet.. Ja nåt lärde man sig väl av det iallafall..

Förutom jobbletande så måste jag kolla upp lite olika utbildningar och kurser, försöka lista ut hur man gör när man söker magisteråret, städa, planera och fixa saker inför flytten och så ska jag hinna med att träna också.. Ska börja följa Szalkais halvmarathonprogram för 1h45min tänkte jag.. Inte för att jag kommer att klara att springa så snabbt, men om jag ska förbättra min tid från förra året så måste jag nog satsa lite högt.. Kommer nog inte följa det exakt och jag kommer ju att fortsätta med spinningen och styrkan som vanligt. Sen i vår blir det nog lite mindre spinning, men styrkan tänker jag hålla fast vid. Till skillnad mot många andra tror jag att man har stor nytta av att vara stark, både explosiv och uthållig, även som löpare. Visst, det är jobbigt att släpa runt på onödiga kilon men det är ju inte direkt så att man blir värsta biffen av att styrketräna som många tycks tro. Om jag ska se till mig själv så finns det nog ett antal kilo fett att göra sig av med först.. :) Appropå det så åt jag en VÄLDIGT stor godispåse igår, vilket var mumsigt! Vi köpte även thaimat, men min rätt var så sjukt stark(och jag gillar ändå stark mat och brukar inte vara känslig, så ni kan ju tänka er hur starkt det var!), jag tror att jag hällde i mig nästan en liter vatten till, så jag åt inte så mycket av den. Martin fick äta upp mitt så tog jag hans. Tur att jag har en snäll pojkvän som gör allt för mig =)

Nä nu är det nog bäst att jag jobbar lite.. Fast just nu finns det inte mycket att göra.. Men det är väl bara att njuta, för sen i eftermiddag när passen (jag kan inte fatta varför det ska heta klasser!) börjar brukar det vara full rulle.. Bye bye!

Inga kommentarer: