onsdag 16 januari 2008

Bröllopsfestklänning

Om exakt en månad, den 16 februari, ska jag på ett bröllop. Eller egentligen är det bara en bröllopsfest eftersom paret redan har gift sig. Det gjorde de några dagar före jul på en strand nånstans i sydamerika eller var det nu var. Men iallafall så ska jag på bröllopsfest och det ställer ju till en massa problem. Jag har ju inget att ha på mig! I min garderob finns nämligen bara svarta saker (iallafall till 95%) och det känns lite fel att ha svart på sig på ett bröllop, även om det bara är själva festen. Och även om det skulle vara ok att klä sig i svart så är ju alla klänningarn redan använda och därmed tråkiga. Jag har i och för sig en röd klänning (som jag faktiskt köpte till ett annat bröllop, men inte kunde använda då eftersom brudparet strax efter att jag köpt den, via inbjudningskortet meddelade att bruden skulle vara klädd i rött och att gästerna därför ombads välja andra färger. Typiskt!) men den känns lite för somrig och så är den lite för stor. Jag har en vit klänning också, men den trivs jag inte i och så hade jag den på ovan nämnda bröllop (plus pappas och Marias) så den har flera av gästerna redan sett och då kan jag ju inte ha den. Förutom dessa två (och en lila, men den är mera en vardagsklänning) har jag alltså bara svarta klänningar. Det betyder alltså att jag måste shoppa! Och det gillar ju jag. Om jag hittar det jag vill ha vill säga.. Inför de andra bröllopen hade jag världens bestyr med att hitta en klänning som jag gillade och som inte var svart och inte svindyr. Så det är bäst att jag börjar i tid nu, redan när jag får lön ska jag ut och kolla HM (för er som inte känner mig så bra så handlar jag i princip allt där, billigt, snyggt och bra!). Kanske kan gå med på att kolla i lite andra affärer också, men HM är alltid bäst!

Jag älskar som sagt att shoppa, men jag gillar mest att inte vara ute efter nåt särskilt. Att bara gå in i affären och kolla och sen om man hittar nåt fint så köper man det. Jag gillar inte när jag har press på mig att hitta nåt speciellt, för jag hittar det ju aldrig. Men än lever hoppet! Nästan så att jag är sugen på att sticka ut och leta nu på direkten. Men det säger nog mitt visakort stopp för, nu så här efter jul är det ju inte alltför välmatat precis..

Inga kommentarer: