tisdag 22 januari 2008

Läggdags!

Ja jag vet att klockan bara är lite över nio, men jag måste komma i säng i tid idag. Och med tanke på att jag alltid fastnar i boken jag läser så är det bäst att lägga sig lite extra tidigt.

Den här dagen har gått sjukt snabbt, jag fattar inte riktigt vart den tagit vägen.. Jag sov visserligen ända till halv nio, vilket behövdes! Jag var visserligen vaken en halvtimme mellan halv åtta och åtta för att kolla på nyheterna om rånet och de misstänkta bomberna här runtomkring. Skönt att vi slapp bli evakuerade iallafall, det hade varit lite jobbigt att gå upp mitt i natten för att sitta i en buss i flera timmar.. Iallfall så har jag inte hunnit med så mycket mer än att blogga, läsa bloggar, facebooka, varit på mitt gamla jobb på östra sjukhuset och tömt mitt skåp och lämnat in mitt passerkort, ätit några gånger och lagat middag hemma hos Jenny. Tur att jag är ledig i helgen också så att jag kan få lite av allt jag måste fixa med gjort!

Kvällen har iallafall varit bra! Till middag blev det pasta med spenat- och ädelostsås och till efterrätt blev det hallon- och fläderpaj (som vi tyvärr inte lagade själva, men den var god ändå!) med tofulineglass och te, mums! Tofulineglass (glass gjord på soja) är nästan godare än vanlig glass. Jag har inte ätit det på många år men nu ska jag nog köpa det lite oftare!

Men nu är det läggdags!

3 kommentarer:

lina sa...

Skönt att komma isäng tidigt ibland också! Övar själv på det:)

Lite nyfiken som alltid: Vilket typ av jobb har du? Du berättade ju vilken utbildning du läst och så, och undrar bara på vilket sätt du jobbar med kost/friskvård?

Löpning & Livet sa...

Lina: Jag jobbar som receptionist på Nordic Club i Göteborg. Tyvärr jobbar jag inte med kost än så sålänge.. :( Har fått ha en föreläsning och ger väl ett och annat råd när folk frågar lite då och då.. Jag hoppas såklart på att få jobba med kostrådgivning eller nåt annat inom området för min utbildning, antingen på mitt nuvarande jobb, eller någon annanstans.. Det finns typ inga jobb att söka, det är väl lite samma som för er dietister, så just nu är jag bara glad att jag fått in en fot i branchen och jobbar på tills jag hittar nåt bättre/får andra uppgifter på det nuvarande jobbet.. Mitt drömjobb är att få jobba med idrottsnutrion och elitidrott! Men vägen dit är nog rätt lång tyvärr, även om fler och fler idrottsklubar/förbund inser hur viktig del av prestationen kosten faktiskt är.. Men det är väl bara att kämpa på och försöka samla på sig så mycket erfarenhet som möjligt! :)

lina sa...

Ok, tack för ditt svar! Det är synd att det finns så lite jobb inom området, förhoppningvis ändras detta. Behovet finns ju tycker jag! Själv läser jag ju näst sista terminen på dietist programmet, men är så osäker på vad jag vill. Det är ju själva kostbiten, och framförallt förebyggande jag är intresserad av och en stor del av utbildningen är ju inriktad på kostbehandling vid sjukdomar! Svårt det där...