lördag 23 februari 2008

Stormlöpning

Jag var så himla nära att ställa in gårdagens tempopass på grund av att det blåste och regnade så mycket, men när sen regnet avtog så bestämde jag mig för att köra trots allt. Gick ut, tog ett djupt andetag och förberedde mig på det värsta. Och det var nog tur för det var nog det värsta jag varit med om när det gäller löpning och väder. De första 30 minterna gick det ok, ibörjan blåste det rätt mycket sidvind, men sen fick jag medvind ett tag och det kändes som om jag flög fram. Men sen när jag vände hemmåt och det istället blev motvind gick det desto sämmre. Jag kom nästan inte frammåt och lungorna liksom trycktes ihop av vindarna och det var svårt att andas. På ett ställe var jag till och med tvungen att stanna och vända ryggen till och ett tag trodde jag seriöst att jag skulle blåsa bort på riktigt. Nära att trilla var jag också flera gånger! När det blåser så mycket motvind så vill jag gärna luta mig framåt för att överhuvudtaget komma någonstans, och sen när vinden plötsligt avtar ramlar jag nästan framlänges.. Och när det blåser kraftiga sidvindar så blåser liksom foten som är i luften på det andra benet så att jag nästan fäller mig själv.

När jag bestämde mig för att ge mig ut så trodde jag inte att det blåste SÅ mycket, men det gjorde det visst :) Så så mycket tempolöpning blev det inte, men ett bra träningspass kanske för jobbigt var det! Orkade knappt resa mig ur soffan för att gå till sängen att sova när det var dags, haha.. Tur att det är jobbhelg så att jag bara behöver sitta/stå still hela dagarna och kan vila benen :)

7 kommentarer:

Karin sa...

Oj vilken blåst! Coolt att du ändå tog dig ut, det blir ju lite annorlunda träning när man får parera så för alla vindar. Jag har inte sprungit i sån blåst, men cyklat ett triathlonlopp en gång, det var helt sjukt! Tog sig knappt framåt!
Ha en bra helg nu! Vila benen =)

TheLoonyNail sa...

Oj oj det låter riktigt jobbigt! Är glad att det inte blåste fullt så mycket där jag bor när jag var ute på en runda idag....

Starkt jobbat!

Löpning & Livet sa...

nike: ja jag är faktiskt ltie stolt över mig själv :) Kan tänka mig at´t det är ännu värre att cykla i storm dock!

vargungen: Ja var glad att du inte bor här på västkusten =)

Susanna sa...

Ja det är hemskt då det blåser så mycket att man inte kan andas. Och ganska konstigt. Med tanke på hur mycket luft som trycks mot en borde det inte vara svårt att fylla lungorna =)
Jag var också ute och sprang i helgen, men då blåste det inte så mycket att jag hade ont av det. Det var dock häftigt att höra vinden riktigt dåna bland träden.

Löpning & Livet sa...

susanna: Ja det är ju lite konstigt faktiskt :) Ja lite coolt vad naturen kan åstadkomma!

Anonym sa...

SUPERDUKTIG du är!!!!

Löpning & Livet sa...

bille: hihi tack :)