fredag 15 februari 2008

Fredagsilska

Igår råkade jag kolla på "Du är vad du äter". Det skulle jag inte ha gjort! Det programmet är inte bra för mitt hjärta. Jag blir alltid så sjukt arg på den sk "kostexperten" Anna Skipper att det känns som jag ska få en hjärtattack eller nåt. För det första; när kan man kalla sig expert? Vad jag kunnat utläsa av informationen om Anna Skipper har hon ingen vidare utbildning inom området. Jag hatar ordet expert, det säger ju ingenting! Visst, jag kan gå med på att om en person forskat under många år inom ett speciellt område, då kan han eller hon nog få kalla sig expert. Då är den personen verkligen en av dem som har mest kunskap inom området. Men Anna Skipper vill jag nog mest kalla idiot faktiskt.. Sedan det programmet för nåt år sedan när hon räknade upp "farliga" saker som fanns i nåt livsmedel (kommer inte ihåg vilket) och askorbinsyra, det vill säga c-vitamin, var en av dem, har jag fattat att hon egentligen inte kan någonting! Eller så utgår hon från att folk inte vet vad askorbinsyra är och säger det bara för att det låter "farligt".. Sen förespråkar hon att allt ska vara så naturligt, vilket visserligen är bra, men hon motsäger sig själv när hon ger deltagarna massa pulver och annat konstig. Fast det är väl för att hon vill tjäna pengar på sina produkter antar jag..

I går blev jag extra arg. För er som inte såg programmet kan jag berätta att det var två personer som led av fetma och på grund av detta hade problem med höga blodfetter, kolesterolvärden och annat. De berättade att de förlorat ett barn och använde maten för att bedöva sina känslor. Alltså ett solklart fall för sjukvården! Fattar inte att man har samvete till att göra tv underhållning av det!

Jaja nu har jag fått avreagera mig lite iallafall.. Bra det för i eftermiddag går bussen mot Linköping där vi ska hälsa på några vänner som också ska på bröllopsfesten imorn. Och då kan det vara bra att vara på gott humör!

Blir antagligen inget bloggande på hela helgen och hur det ska gå vet jag inte. Jag kommer ju få skrivabstinens och ha typ 500 inlägg att läsa när jag loggar in på bloggkoll på söndag kväll, haha.. Ha en superbra helg nu kompisar!

10 kommentarer:

Em Löfgren sa...

Amen! jag blev också upprörd igår! de gör TV underhållning på andras klara olycka, det där paret borde inte ha varit med! tycker synd om de när de ska se sig själva på TVn. Och skipper ja... don't even get me started!!

ha en underbar helg!!

Mela sa...

Åh, vad skönt att du skriver så. Jag är också heeeeeelt allergisk mot tanten i fråga. Kostexpert my ass. Endogener? Allmänt stärkande? Men snälla nån...

Löpning & Livet sa...

emliscious & mela: va bra att jag inte är ensam om att ogilla denna människa! :)
Finns en grupp på facebook som jag är med i som heter "Hata Anna Skipper", den har många medlemmar.. :)

lina sa...

Säger detsamma, hur kan de ens låta detta par vara med!!! Det låg ju massor bakom deras historia, och dessutom hade ju tjejen drabbats av en stroke! Nä, om alla slutar att se Anna Skipper kanske hon försvinner från rutan! I hope!!!

Anonym sa...

Det jag gillar med Anna Skipper är att hon säger precis det som de flesta tänker när de ser en fet ohälsosam människa som begår ett långsamt självmord. Många blir ju också hjälpta av hennes metoder, men det behöver ju inte betyda att hon är expert för det. River hade också kunnat presentera nyttiga livsmedel och dra med dom ut på träning så hade de säkert också gått ner i vikt. Jag förstår dock inte varför hon är så rädd för lightläsk och andra "lättare" produkter. Visst, sötningsmedel kanske inte är det bästa för kroppen i längden, men vad jag förstår så måste man äta/dricka vääldigt mycket för att det ska bli farligt. Då är det ju betydligt farligare att gå över gatan eller ännu värre: ha ett stillasittande liv.

Anonym sa...

Skönt att man inte är ensam om att ogilla Skipper. Du har så rätt i det du skriver!

Sofy sa...

Ha, ha,, Jäpp, ogillar henne jag med. Hon gör saker så konstiga, förespråkar extrema val som ingen kan leva efter samtidigt som hon plockar in annat hipp som happ. Hon är dessutom sjukt motsägelsefull. Visst är det så att olika människor har olika behov, men nåt hon bannlyst som livsfarligt för ett år sedan är helt okej ett år senare... ( nu har jag inget bra exempel, men hon sa ju i nåt avsnitt häromsistens att riktigt smör är det bästa fett man kan äta och jag har alldeles bestämt för mig att det hör till varorna hon kastat i soptunnan förr...

Hoppas att bröllopet blir toppen Andréa! Hittade du nån klänning till slut eller blev det nån från garderoben? Hoppas ni får superkul på partyt!

kram

Löpning & Livet sa...

lina: ja jag måste nog sluta kolla nu innan jag blir galen :)

river: Fast grejjen är att Anna Skipper är ett så perfekt exempel på hur man INTE bemöter en patient/klient! Hon gör allt som man inte ska, eller rättare sagt allt tvärtemot vad man ska.. Sötningsmedel är vad vi vet idag, inte skadliga i små mängder. Vi vet dock inte vad som händer på sikt om man har en hög konsumtion.. Bättre då att vänja sig av med den söta smaken så spelar det itne så stor roll om man väljer light eller vanlig läsk när man väl dricker..

rebecka: skönt att du håller med!

sofy: jo jag har också tänkt på att hon hela tiden säger emot sig själv! Verkar inte riktigt ha koll på vad hon har sagt känns det som.. Festen blev lyckad trots att jag inte hittade nån klänning! :)

Anonym sa...

Hennes teori går säkert ut på att skaka om personen ordentligt så att han/hon verkligen blir medveten om sina problem. Det är kanske inte så bra psykiskt för personen (man ser ju att de oftast börjar grina vid fettbordet) men att hennes metoder hjälper kunden viktmässigt under de veckorna råder det ju ingen tvekan om. De flesta går ju ner i vikt. Hur det påverkar dem psykiskt pratas det ju inte så mycket om förutom att de flesta verkar väldigt "lyckliga". Frågan är ju om det håller i långa loppet? Hennes kost är ju lite väl krånglig och ganska svår att hålla i den vanliga vardagen. Men Andreá, jag förstår vad du menar och håller med dig. Det är inte så att jag är på Anna Skippers sida.

Löpning & Livet sa...

River: vad skönt att veta att du är på min sida :) och visst, de går ju ner i vikt och om de sen lyckas hålla den så är ju det ett lyft för hälsan, även om vägen dit kanske inte är den mest optimala.. skulle var intressant att se ett "hur gick det sen" program!