onsdag 27 februari 2008

Löpning + spinning

Idag har jag varit på spinning vilket var väldigt kul! En bra instruktör, helt ok musik och bra upplägg. Var ett tag sen det var så här kul faktiskt. Jag tog det medvetet lite lugnare än vanligt, med tanke på att jag har två hårda dagar framför mig med helkroppsstyrka och backintervall imorn och långpass på fredag. Jag la på lite mindre motstånd än vanligt för att inte få mjölksyra och därmed trötta ut benen och mer få ett återhämtningspass.. Fick dock lite mjölksyrakänningar i sista låten, men det kändes ok. Jag förstod ju att pulsen skulle vara lägre än vanligt, men idag kom jag som mest upp i 83% (på sista låten) och genomsnittspulsen var endast 72%. Jag brukar ju inte komma upp så högt i vanliga fall heller men åtminstone upp emot 76-78% i genomsnitt och upp emot 87_88% som mest.. Varför är det så svårt att komma upp i puls på spinning? När jag springer kommer jag ju upp över 80% hur lätt som helst.. Egentligen borde jag ju veta detta! Kanske är dags att repetera träningsläran lite tror jag :) Fast jag antar att det har att göra med att man rör hela kroppen på ett annat sätt när man springer.. Att förflytta den frammåt kräver väl lite mer än att bara sitta still på en cykel antar jag.. Precis som någon (jag tror att det var Nike) skrev så "dör" mina ben innan man kommer upp i riktigt hög puls..

Jaja nog med flummande! Kul var det iallafall, och även förmiddagens medelhårda distans på löpbandet gick bra! Benen var pigga och kroppen kändes lätt! Nu efter att ha ätit en supergod middag bestående av en egen variant av mammas Franska Köttgryta (med qournbitar istället för kött), pasta och brysselkål samt sett andra delen av Kungamordet på SVT play känns kroppen fortfarande pigg och glad men det är ändå bäst att krypa till kojs snart så att jag orkar upp när mobilen ringer 04.30 imorn. Hoppas ni har en mysig kväll!

4 kommentarer:

Sofy sa...

04.30!?! Du är ju inte sann... ha, ha,, och jag som tyckte synd om mig som skulle vara på jobbet 07.00...ha, ha... allt är relativt.

Duktigt tränat tycker jag, smart att tänka framåt och spara benen till lite långdistans och backträning. Du är super tjejen! Kram

Karin sa...

Kul att du kör spinning med! Duktigt att du kunde tänka långsiktigt och spara benen, jag är superkass på det. Vissa pass klarar jag inte av att ta det lugnt på, jag bara dundrar på! Men idag är det vila vila vilaaa...undrar hur många gånger ja har sagt det redan. Våfflor lät gott! Mums!
Varför skulle du upp så extremt tidigt? *nyfiken*

Mela sa...

Men det är inte så konstigt att man inte kommer upp så högt i puls på spinningen - du har ju inte den viktbärande effekten. Men det kan ju vara kul iallafall!

Löpning & Livet sa...

sofy: jo 04.30 går jag upp mellan 3 och 5 dagar i veckan. Klockan 05.32 går bussen och 06.00 öppnar jag på jobbet, då står folk där ute och trampar och vill in och träna! fattar inte att dom orkar :)

nike: Ja jag försöker få in åtminstone ett pass i veckan.. Jag brukar också vara skitdålig på att spara mig :) Men nu när jag har planerat in all träning i detalj för att hinna med när jag jobabr hela helgen kände jag mig tvungen.. Inte kul att dö redan efter några km på fredang när man planerat att springa 17!

mela: nej det har du ju rätt i! Är väl ungefär så jag har tänkt och sålänge man inte samlar på sig massa mjölksyra så känns det som kul och bra återhämtningsträning!