tisdag 26 februari 2008

Blåbär & hallonpannkakor


Jag exprimenterade lite och fick till supergoda amerikanska pannkakor! Mätt blev man också! Trots att jag bara åt två stycken är jag proppmätt nu :)

1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl dinkel/speltmjöl
1 dl kruskakli
2 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl lättmjölk
4 dl hallon & blåbärsfil
2 dl hallon och blåbär
ca 2 msk smör eller margarin


Blanda samman de torra ingredienserna, häll sedan i mjölken och nästan all fil. Rör om ordentligt och häll sen i resten av filen. Rör om igen och knäck sedan i äggen och rör om igen. Häll slutligen i bären, smält lite smör och häll i detta i smeten. (Eventuellt behövs lite mer smör/margarin att steka i efter att man gräddat några pannkakor.) Häl sedan i 1-2 dl smet i pannan och grädda. Det ska bli ganska tjocka pannkakor så ta inte för lite smet. Servera med mera hallon och blåbär och drick gärna mjölk till!


6 kommentarer:

Sofy sa...

MUUUUUUMS!

Åh vad härliga de såg ut! Bra recept också, det liknade mitt väldigt mycket, förutom att jag lade till både keso och tärnat päron enligt ett tips från en annan bloggare. Mums vad gott... det härligaste är att jag har dem i lunhlådan också!

Kram

Löpning & Livet sa...

Sofy: Ja de var riktigt goda om jag får säga det själv :) Och jag får också äta dom till lunch! keso däremot gillar jag inte så hemla mycket längre.. har nog förätit mig på det, haha. Enda gången jag använder det nuförtiden är i veglasagnen..

Anonym sa...

adoptera mig, jag vill haaa!!

lina sa...

Åh vad goda de såg ut!!! Hallon/blåbärsfil i var smart! Kul med recept, ska testa!

TheLoonyNail sa...

Det måste jag prova!!! Såg gott och fräscht ut!

Löpning & Livet sa...

Jenny: om du vill ha får du väl komma då. Eller så får du köpa alla ingredienseran och bjuda hem mig =)

Lina: Jo jag fick ett infall och tänkte att det borde bli gott :)

vargungen: ja gör det :)