tisdag 27 oktober 2009

Trötta ögon men pigga ben (hoppas jag)

Tidiga morgnar och sena kvällar får mina ögon att vilja stänga sig hela tiden. Många tankar och funderingar på framtiden får hjärnan att snurra lite väl mycket. Fast ändå känns det ganska bra. Och jag tror att benen är pigga. Hjärnan var inte pigg på backträning i trehundrametersbacke igår och turligt nog (eller det beror ju såklart på ur vilken synvinkel man ser det hela) var inte mina springdeltagares hjärnor det heller. En lugn och skön runda i ett mörkt och småregnigt östra Göteborg blev det istället. Benen var pigga då och jag hoppas på samma känsla senare ikväll när jag instruerar army. Fast instruerar och instruerar, det känns mer som att jag leker sadist, men I like it.

Tills dess fortsätter jag fila lite på min framtidsplan och ler lite i smyg. Även om mycket är osäkert och jag egentligen inte vet någonting så känns två saker bra. Bra och pirrigt. Och lite småhemligt, men tids nog visar det sig hur dessa två helt olika delar av livet blir. Men jag fixar på som sagt. Letar jobb och planerar ett partypass i form av en tävlingsklass cykel. Sen får jag göra några pushups och lite upphopp. Inte så många som jag skulle önska, men det är faktiskt roligt att leka sadist också. Mjölksyra blir till endorfiner som smittar av sig även till mig. Vad gör ni en mörk tisdagskväll?

11 kommentarer:

soffan sa...

Jag spenderar tisdagskvällen med marängswiss i TV-soffan jag. Också bra :).

Anna sa...

Denmörkaste tisdagskvällen på länge ska jag spendera i mina löparskor. Om bara Vilgots pappa kunde komma hem någongång:)

Marre sa...

Det är sannerligen mörkt nu! Har precis kommit hem från en runda med Mannen, sitter i soffan och tar igen mig med vindruvor och apelsiner. Mums.

Håller tummarna för dina två "hemlisar" - låter spännande!

Anonym sa...

Jag har cyklat i en ännu mörkare cykelsal. Och var riktigt nöjd efter passet!

Erika sa...

Vad glad jag blir att höra att allt är bra och att du är pirrig! =)

Jag spenderar kvällen med att vila, dricka gott nyinköpt te och roar mig med min nya hobby... ;-)

Ses på torsdag!
Kram!

Therese sa...

Jag köper skidor! Eller ja, det gör jag väl inte alla mörka tisdagskvällar precis, men igår gjorde jag det. Och filade också på lite framtidsplaner. :) Och vann över Johan i plankan. Han föll ihop som en darrig klump medan jag stod som stark som en ek i stormen.

Jocke sa...

8min Intervaller strax under tröskeln på TestCykel hemma i tvättstugan... En härlig avslutning på en regnig tisdag! Som började med löpintervaller i Skatås skyhögt över tröskeln! :)

Malin sa...

Låter spännande, vad det nu är som du har på G ;)
Själv var jag på Vasaloppskväll på vår skid/löpbutik i stan.

mikael sa...

Tisdagskvällar är vigda åt intervallträning i Herkules.
Riktigt härligt!

Idag är det spinning på Friskis i Johanneberg. Ska bli skönt med cykelpass.

miqlohs träning sa...

Vet du hur uppbyggnadsträning för löpning funkar?
Hur ska man tänka?

Löpning & Livet sa...

verkar som att ni hade en ganska bra tisdagskväll!

miqloh: jag skulle satsat på två saker. Dels foksuera på att samla km i benen. I grunden lätta och medelintensiva pass uppblandat med några fartlekspass etc. Dels även köra lite mer styrketräning. Fokus på stora muskelgrupper som ben och bål som du ju använder i din löpning. Gärna funktionella basövningar där du använder mer än en muskel åt gången. Visst kan det vara snyggt att ha vältränade armar men hur stor nytta har du av dem när su springer? Onödigt att släpa runt på "onödiga" muskler (Även om det såkalrt tar lång tid att bygga muskelmassa och detta inte kommer efter några månaders träning!)

Jag skulle nog också försöka få in lite mer kompletterande konditionsträning som simning, cykling eller skidåkning etc.. Gärna lite yoga också för att bygga både styrka och smidighet.

Lycka till!