måndag 12 oktober 2009

Höstintervaller med wowmusik

Det var höstigt, det var soligt och det var myror i benen. Det var intervalldags på bästa tiden mitt på dagen. Det var tänkt att bli x antal 300m intervaller på banan men då den var stängd för något annat onödigt tänktes det snabbt om och blev tusingar gånger fem. Det var totalt underbart!

Jag såg på långt håll att det stod oroväckande lastbilar inne på banan. När jag kom närmare såg jag även att grindarna var stängda och en vakt gick omkring där inne. Jag tänkte om på två sekunder och bestämde mig för tusingar. Hur många berodde på dagsform och hur långt på min tänkta runda jag hann komma. Nedvarvningen måste ju hinnas med också. Tryckte på "lap" efter 2,5km och ökade tempot. Benen kändes härligt pigga och kroppen lätt, men jag höll igen lite. Jag vet att jag lätt tröttnar mot slutet annars. Planen var att hålla mig strax under mjölksyratröskeln för att även kunna orka med ett distanspass ikväll.

Jag vet att den här låten börjar bli uttjatad nu. Jag har pratat om den tre gånger nu och den har även förekommit här och på några fler ställen. Men jag kan inte hjälpa, den där låten är sjukt bra och när den dök upp i ipoden lagom till intervall nummer två gjorde det inget att mer än halva intervallen sprangs i uppförslut.

Till intervall nummer tre dök sedan bästa armylåten upp och bättre pepp än så kan man nästan inte få. Till den sprintas och upphoppas det och adrenalinet kommer rusande redan när jag hör introt. När sedan nedanstående låt dyker upp undrar jag om någon mixtrat med min rosa lilla musikspelare. Flow!En liveversion med dåligt ljud, sök på spotify för en bättre version

Lagom till nedvarvningen kommer sedan denna och därmed är alla mina negativa tankar borta och jag springer hem på lätta, snabba och pigga ben. Lagar spenatsoppa som jag äter med ägghalvor och (nästan) nybakat bröd. Inte helt fel.

Intervallerna gick i mellan 4:20 och 4:40 fart. Helt ok då det inte var något maxpass och där delar av intervall två och fem gick i uppförsbacke. Skönt att känna att formen inte är helt borta. Lite lugnare träningsveckor samt mindre löpning på det så har jag nog ett ganska bra utgångsläge när maraträningen börjar.

8 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

tack för musiktips :) lät härligt med intervallerna., kram!

soffan sa...

Jepp jepp, Muse is the shit!!!

Em Löfgren sa...

hihi tror du är lika musikberoende som jag! vi har lite olika smak bara! men Hmm what ever sets you on!! =)

Anonym sa...

Åh vad skönt det är när flytet bara finns där! Och med bra musik dessutom! Bra gjort att tänka om och planera om så snabbt!

Malin sa...

Tänk om jag kunde tycka om intervaller så som du beskriver det. Låter ju nästan kul :) Men det är väl bara för att jag tycker det är så sjukt jobbigt som jag inte gillar det. Skulle behöva lite bra musik till min Ipod, har svårt att veta vilken musik jag vill ha. Lägger oftast in musik som jag tror jag gillar att träna till men blir inte alltid rätt, dessutom blir de så uttjatade fort.

Paula sa...

Åh, jag önskar att jag kunde älska intervallträning. Måste nog tänka igenom hur detta kan bli kul för mig. Tack för vissa tips och framförallt en inspirerande attityd :-)

Erika sa...

Åh, jag är så dålig på att kommentera här hos dig (eller hos alla jag följer iofs) men jag är inne och läser varje dag så du vet :)

Tack för fina ord i min blogg! Det värmer!

Löpning & Livet sa...

musik is the shit oavsett smak!

malin & paula: intervaller är kul men jobbiga. Det gäller att hitta rätt nivå bara. och det behöver inte betyda mjölksyra varje gång. olika syften med olika typer av intervaller/pass.

erika: det värmer att DU läser!