söndag 18 oktober 2009

Helgavslut

Min jobbhelg började ju på bästa sätt med underbar skogslöpning i underbart höstväder. Sedan i princip bara jobb och sömn fram till halv fyra idag. Efter det en timmes underbar Body Balance. Tyvärr var jag lite ofokuserad. En dålig egenskap/egenhet (?) jag har är att jag lätt fastnar i saker. Just nu var det lite väl negativa tankar som snurrade. Detta är oerhört irriterande och jag jobbar aktivt på att få bort det här dåliga beteendet. Förutom detta var det ett fantastiskt bra avslut på helgen. Jag önskar att jag hade möjlighet att balanca varje dag.Till mitt avslut hör också min improviserade moussaka. Blev inspirerad av Annikas potatiskaka som verkade så god och fixade till en egen variant. Vill du testa så kan du fräsa lite pressad vitlök i en skvätt olivolja. Därefter häller du på en en stor riven morot, en burk/förpackning passerade- eller krossade tomater. Rör runt lite och häll sedan i någon deciliter röda linser och krydda efter tycke och smak. Några teskedar jordnötssmör var också gott att ha i. Koka några minuter tills linserna är mjuka.

Lägg sedan skivad potatis i en form, häll över linsblandningen och lägg sedan över ytterligare ett lager skivad potatis. Häll över 3-4 deciliter matlagningsgrädde och toppa med riven ost. In i ugnen i ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk. Mums!

6 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Satt precis och letade veggo-inspiration och så trillade jag in här och vad ser jag ?!? Såg jättegott ut, det ska jag testa!

Marre sa...

Såg underbart gott ut! Och BodyBalance har jag fortfarande inte testat, vi har inget gym i närheten som kör det. Får väl passa på när det är dags för SuperSaturday eller något annat event.

Anonym sa...

Låter gott och ser gott ut, får kanske testa det nån dag!

Snorkkis sa...

Mmm, det verkade gott. Brukar göra nåt liknande men med äggstanning i stället för grädde; ska nog testa med grädde nästa gång!

Löpning & Livet sa...

anna: ja där ser man :)

marre: ja jag kan verkligen rekomendera dig att testa!

johan: det tycker jag :)

snorkkis: aha, kanske jag ska testa det då :)

Annika sa...

Åh, vad roligt!

Hihi, jag ska också testa med linser i någon gång. Lät otroligt nyttigt om inte annat :) och vitlök också... Även om jag just nu inte kan motstå chevren. Men det ena kanske inte måste utesluta det andra, eller... :)