torsdag 29 oktober 2009

Engelska choklad- och hallonscones



Fick en önskan om receptet på sconesen. Nu blev det dock inte dessa just ikväll för jag glömde köpa choklad. Men jag har gjort dem tidigare och jag lovar att de är mumsiga!

Ingredienser (8 portioner)

8 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
100 g hackad mörk choklad 70%
150 g frysta hallon
(Vispat ägg och råsocker till pensling)

Gör så här
1. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, socker i en bunke.
2. Tärna smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna.
3. Vispa samman ägg och mjölk och hacka chokladen i små bitar.
4. Blanda vätskan och chokladen i de torra ingredienserna till en deg.
5. Blanda försiktigt i de frysta hallonen utan att de går sönder.
6. Platta ut degen till cirka 3 cm tjock på mjölat bakbord och stansa ut runda scones eller skär i trekantiga bitar.
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och strö över lite råsocker.
8. Bakas i ugn 250 grader till gyllene färg, cirka 10 minuter

9 kommentarer:

soffan sa...

Holy smoke vad gott det ser ut!!!

Madde sa...

Åh, supermumsigt, dessa måste jag testa! :) tack för receptet!

Anjo sa...

Åh herregud ... de måste jag baka i helgen.

Anna (Orka mera) sa...

Såg jag helt fel eller var det du som blixtrade förbi på rosabandetgalan ikväll, från spinningen? Värsta kändisen ju :)

Spark i baken sa...

Låter supergott! Bra helgfrukostprojekt.

Malin sa...

Scones är ju såå gott! Dessa såg supersmarriga ut. Igår fick det dock bli vanliga klassiska med marmelad på.
Lycka till på lördag!

mialena sa...

Ojojoj! Jag vet vad jag gör (äter!) imorgon, helt klart!

Malin sa...

Låter nästan mer som en dessert! Men det är säkert gott.. Var länge sen jag åt scones. Kanske man skulle ta och baka i helgen. :)

Andréa sa...

sjukt goda måste jag säga! :)

Anna: visst var det jag! dock från förra året..