onsdag 14 oktober 2009

Energiboost

Vilodag idag. Igår sprangs ett lätt distanspass, men höjdpunkten var ändå den goda middag jag fick på kvällen. Någon slags linsgratäng med fetaost till huvudrätt. En fruktansvärt mättande men god chokladmousse gjord på avokado, malda cashewnötter, dadlar och kakao (rätta mig om jag har fel) till efterrätt och sangria ständigt närvarande. Energiboost på alla sätt och vis. Tack girls!

Jag får även energiboostar av de söta gamlingarna på jobbet. Det är speciellt en jättegammal och dement dam som gör min dag. Hon är så fruktansvärt söt att man blir glad bara av att kolla på henne. När hon dessutom ler sitt obeskrivligt söta leende i kombination med att man ser hennes fina vita hår och jättestora sjuttiotalsglasögon och hon säger konstiga/roliga saker går det inte att bli annat än jätteglad. Även om jag är ledsen över att inte få jobba med det jag egentligen borde är jag glad över att för tillfället få jobba med något meningsfullt. (Att jag dessutom får äran att jobba med meningsfulla saker även på min fritid genom de cykel- och löppass jag håller varje vecka är ju inte heller fy skam.)

Idag ingen träning som sagt. Endast lite fixande och matlagande och sedan jobb hela eftermiddagen och kvällen. Hoppas ni har en bra onsdag!

13 kommentarer:

maria (funrun) sa...

oh, hur gjorde du chokladmoussen? Har du ngt recept?! =)

Anonym sa...

Ja, var är receptet? Kan du inte lägga ut det?!

Löpning & Livet sa...

jag ska fråga susanna (http://powersus.blogspot.com)! :)

Anna sa...

Men du vilken underbart skön inställning. I like! Jag kunde riktigt se den söta gamla damen framför mig. Är det sant som det sägs att den där chokladmoussen på avokado är god. I så fall vill jag ha receptet bums!

Snorkkis sa...

Skönt att få såna energiboostar i vardagen! Sånt ska man inte förringa!

miqlohs träning sa...

Faktum är att jag inte känner mig i form.
Om jag nu har bra form kanske den minskade träningsdosen har gjort sitt.
Kanske jag har varit övertränad?

Kan man provträna spinning hos er gratis?
Vill ju vara med på ett pass du kör :)

frida sa...

Är lite i samma sits. En transportsträcka tills man får göra det man verkligen vill göra. Det underbara är att jag liksom dig får under tiden göra något som verkligen är meningsfullt, glädjande och inspirerande -jobba med människor på ett meningsfullt sätt.

Petra sa...

Ja, chokladmoussen lat valdigt spannande med avokado! Vill genast prova!

Annika sa...

Oh-hoo! Vilken meny! :) Choklad och avokado i ett, det måste jag prova :)

Susanna sa...

En portion chokladmousse tillverkades på följande sätt:
1 dl naturella cashewnötter mixades till mjöl. Därefter tillsattes ½ avokado, 2-3 dadlar och 1 msk kakao. Mixa på och voliá, chokladmousse!

Mikkan sa...

det där lät riktigt toppen!

Anonym sa...

Vilken härlig attityd du har! Jag blir så glad när jag stöter på människor med en positiv syn på vardagen. Heja dig! Jag hoppas att allt blir som du vill ha det!

Löpning & Livet sa...

ja ni har ju fått receptet nu så det behöver jag ju inte fundera på :)

mikael: säg till mig så kan du få komma som min gäst!

anonym: åh, tack! :)