måndag 19 oktober 2009

Måndagstusingar

På måndagar blir det oftast någon form av kvalitetsträning eftersom det är då jag håller i löpträning för mina duktiga killar (Var tjejerna har tagit vägen kan man ju undra, men att vara ensam (nåja inte alltid, men idag var jag det) med 6-7 killar är väl ganska roligt? :)

(Jag brukar i och för sig inte alltid vara med just under den kvalitativa delen av passet eftersom jag oftast vill lägga energi på pepp, push och teknik så jag ljög nog lite när jag skrev det där om att måndag betyder kvalitetsträning. (Fast ofta lägger jag ju in egna kvalitetspass på måndagar, så kanske inte ändå.. ja ni fattar :) )

Men i vilket fall; idag var jag med och körde. Eftersom jag hade bestämt att vi skulle springa tusingar på en, i stort sett, platt del av åttan i skatås var det ju inte så stor mening med att jag skulle stå på ett ställe och pusha. Bättre att springa med då och försöka puscha i farten. Problemet är dock att nästan alla är snabbare än mig (åtminstone på såhär korta distanser) och jag halkade efter redan från början. Menmen, jag fick peppa i vilan istället!

4 intervaller skrapade vi ihop och för mig var det verkligen bra att ha sex killar som draghjälp för jag presterade rätt bra. Gick ut lite väl hårt i början av första intervallen och fick sänka tempot lite mot slutet, men i övrigt höll jag ett jämnt tempo. Samtliga runt 4:20-tempo. Härlig start på träningsveckan!

Yogade även lite i min ensamhet innan. Det bästa av två världar.

8 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Ahh, låter som en härlig start på veckan! Go go go! Snart är du ikapp gubbarna!

J sa...

Haha det var hårt sagt om lchf, men bra att du tycker det. Vad anser du om att koppla in elektroder i hjärnan som ska göra att du inte äter lika mycket?

Löpning & Livet sa...

anna: haha, den dagen har jag blivit en snabb löpare! :) och så har jag väl misslyckats lite, för meningen är ju att de ska bli snabbare också :)

j: ojdå finns det sånt också?? ja inte för att jag är insatt i vad det är, men det låter ju inte sunt direkt..

Runningskirts-Lena sa...

Skön start på träningsveckan! Vad är det för ett gäng som du tränar?

MarathonMia sa...

Tusingar är hur bra som helst! Killar äger en tävlingsinstinkt som vi bara har en bråkdel av. De MÅSTE klå brudar på tusingar - men du ger dem säkert en bra utmaning kan jag tänka! Kolla nästa gång vem av er som återfår flåset snabbast mellan omgångarna :)

Grym start!

Anna sa...

Alltid najs att köra med killar! Älskar att spela tennis mot karlsloken, jag blir så mkt bättre!

Löpning & Livet sa...

lena: vi har startatupp löpning på gymmet där jag "jobbar"! De flesta har varvet som mål, några har sprungit en del, några knappt alls, men de är väldigt dukgtiga! :)

mia: det har du rätt i! :)

anna: ja, det är en bra motivationshöjare! Speciellt om man vinner :)

Susanna sa...

Shit vad snabb du är då!! Roligt :)