fredag 16 oktober 2009

Morgoncykling

Inte var det med pigga ögon jag studsade upp i morse. Men upp och via frukost iväg till spårvagnen kom jag på något vis. En seg resa där ögonlocken ville åka ihop hela tiden, men tillslut var jag framme vid mitt mål. Det var en engelsktalande man som höll i passet. Det visste jag ju egentligen men hade i min trötthet glömt det. Dock blev jag med ens påmind om det när han koma fram och frågade svåra frågor om vilka cyklar vi hade på mitt gym (tror Erika hade skvallrat om att jag kom någon annanstans ifrån) och om de drevs med hjul eller kedja. Jag är alltid kassast i världen på engelska och det blir inte direkt bättre klockan 6:45 när jag knappt vaknat.

Den här mannen hade världens finaste engelska accent och därför blev han nästan (men bara nästan) förlåten för att han körde "jumps" och "runnings" (det sistnämnda redan i uppvärmningen vilket är big NO i min värld!). Vi tog oss uppför två berg till en typ av musik som passar till (morgon)cykling men som jag aldrig skulle lyssna på i vanliga fall.

Eftersom jag är en dålig bloggar hade jag såklart inte med mig kameran så att jag kunde fota den superfina salen.


Eftersom jag planerat min träning lite sådär den här veckan och behövde spara mina ben till i eftermiddag tog jag det lite lugnt. Men det gjorde uppenbarligen inte de som valt att köra med activiosystemet. Fast med tanke på att många av dem låg närmare 90% av max stora delar av passet tippar jag snarare på fel inställd maxpuls.

Jaja, det där var en parentes. Det jag skulle komma till var att det var en helt ok start på en fredagmorgon. Cykelsalen var superfin! Dock hade jag velat att han tände upp lite så att man slapp vara kvar i sitt sömnläge. Men, men. En dusch och caféfrukost i trevligt sällskap senare var jag något sånär vaken. (Men på vagnen hem somnade jag nästan och det första jag gjorde när jag kom hem var att sova en timme. Det behövdes nog.)

Idag; besök av syster, fix med cykelpass och ikväll partypass! Jag ska försöka komma ihåg kameran :)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har aldrig testat spinning men det låter faktiskt rätt kul när du beskriver det. Får kanske haka på nångång nånstans. Var lite sugen på 24H-spinningen men är på kickoff med jobbet då :(

Erika sa...

Ooops, jag kan ha skvallrat lite om att du också var instruktör, sorry! =)

Vi brukar alltid ha mysbelysnig på Worldclass... =) Väldigt sällan som det är mer upplyst än vad det var imorse... Jag tycker mkt bättre om det, har svårt för när det är helt tänt... Fast det är väl en vanesak...

Kul att du gillade min favoritengelsman lite iaf... ;-)

Miss Agda sa...

Morgonträning är tufft när väckarklockan ringer, men underbart när man står i duschen efter passet!
Runnings under första låten låter inte helt ok i min värld heller..
Trevlig helg!!

frida sa...

Kan du berätta varför det är big No-nos för dig?

Löpning & Livet sa...

johan: bara att hojta så får du komma med på ett av mina pass som min gäst!

erika: ja, men jag gillade honom mer än lite! :) Kanske inte lät så, men han var bra. Bara det där med runningsen jag inte gillade.

miss agda: ja visst är det verkligen värt det!

frida: jag skulle aldrig köra sk runnings öht eftersom skaderisken ökar och man definitivt samlar på sig mjölksyra då. kortare partier med stående raksträcka kan absolut funka (även om jag själv i princip aldrig kör det) sålänge tempot är tillräckligt långsamt för att man kan hålla rätt teknik och undvika förmycket mjölksyra. Att köra det i uppvärmningen är dock ett bi nono just för att man oundvikligt just samlar på sig mjölksyra och det vill man ju definitivt inte göra i uppvärmningen..

Magnus sa...

Hm.. som instruktör får man ju ta att bli recenserad av bloggare då och då, inte så mycket man kan säga om det. Vissa gillar det man gör, andra inte.

Eftersom jag själv är instruktör så undviker jag att recensera/utvärdera offentligt hur andra instruktörer instruerar sina pass, även om jag också givetvis har åsikter. Jag går på massor av andras kollegors pass ska tilläggas. Det skulle kännas lite märkligt att "peka ut kollegor"(oavsett om det är en medarbetare eller konkurrent) som bra eller dåliga i min värld. Framförallt kan det skapa det en ganska otrevlig kultur.
Vad man spelar för musik ingår inte min "bedömning" eftersom det så högst personligt och subjektivt. Skulle man använda musikens energi på ett konstigt sätt, spela något ösigt när man ska varva ner eller inte använda kadensen/beatet i musiken på genomtänkt sätt skulle jag nog reagera i min egna tysthet. Men stilen och genren ligger inte överhuvudtaget inte i min bedömning av själva instruktörsrollen. Det handlar för mig om kunskap, hur man har valt att lägga upp passet men framförallt hur man coachar, engagerar osv.

Det ger föranleder två frågor.

Det är ju inte första gången du nämner instruktörens namn och ger ris i samband med detta. Är det så du själv vill bli bedömd när någon går på ditt pass?

Jag tolkar det som att stående raksträcka är ok- men kombination stående/sittande raksträcka inte är det? Varför då?

Magnus :)

Löpning & Livet sa...

Jag kanske uttryckte mig klumpigt. För det första menade jag absolut inte att det var något fel på musiken. Alla har vi olika musiksmak och det finns alldeles säkert väldigt många som inte gillar den musik som jag har på mina pass. (Och jag tyckte ju att hans musik var bra att cykla till) Musiken har ingen betydlese för om jag tycker instruktören är bra eller inte (om den inte används på något konstigt sätt precis som du skrev)

Jag gillade denna instruktör rent generellt. Framförallt hans lugnt och sätt att coacha, vilket kanske inte riktigt framkom. Jag kan kanske delvis förstå om det låter som att jag "sågade" intruktören, vilket inte var min mening. Hurvida "jumps" och "runnings" är rätt eller fel har eg ingen betydlese, det jag skrev var MIN personliga åsikt. Och jag kankse ska förtdliga att jag med runnings då menar stående raksträcka i kadenser upp mot 120rpm, vilket jag personligen har svårt att klara av rent fysiskt eller hur man ska uttrycka sig. jag kan helt enkelt inte hålla en bra teknik då vilket ju inte är så bra.. om det beror på mig som cyklist eller inte är ju en annan fråga.. Sen kan jag personligen inte riktigt se syftet med dessa tekniker..

om någon annan instruktör eller bloggare kommer på mitt pass vill jag självklart ha ärlig och rak feedback!

Magnus sa...

Oki, jag förstår :)