lördag 17 oktober 2009

Kärlek & kändisar

Jag vet inte vad det är med kombinationen bra musik och löpning men den får mig att glömma allt annat och bara vara här och nu. En känsla av eufori, lycka och kärlek. Kärlek till den egna kroppen som trots allt funkar rätt bra. Kärlek till skogen, löven, hösten, solen. Runners high flera gånger om. Känslan går inte att beskriva, den måste upplevas. Med solen i ögonen och vackra Härlanda tjärn på ena sidan är kroppen fylld av känslor. I den stunden blir jag lite arg på mig själv för att jag inte tog med mobilen. Ett foto kan inte på långa vägar förklara känslan, men det kan visa en liten del av den.

Jag kan delvis förstå poängen med att enbart lyssna till sina andetag, gå in i sig själv och hitta det där lugnet. Men jag hävdar envist att man kan detta även med bra musik i öronen. Detta och mer där till. Ni som aldirg springer med musik, ni går miste om en sån underbar känsla, så snälla testa!

Såhär fast ännu finareIdag var en optimal dag för löpning. En ännu mer optimal dag för skogsspring i Skatås. Sol, härligt klar och krispig höstluft och alldeles lagom kallt. Det var det fler än jag som tyckte, för när jag kommit fram till Skatås och precis påbörjat mitt första varv av två runt Härlanda tjärn mötte jag Oscar Käck (om han inte har en dubbelgångare) och en annan snabb kille. Jag gissar att de var ute på någon form av fartträning för hjälp vad snabbt det gick! Oh, pepp och massor av energi! Jag springer vidare i mitt runners high-tillstånd och när jag nästan är klar med första varvet och kommer till en plats där 2,5:an/5:an/10:an korsar 8:an lyfter jag blicken från den höstiga marken och får syn på min idol Therese! Hon kom springande tillsammans med sin blivande man, och vore det inte för att jag knappt hann reagera innan de var förbi hade jag kanske vågat säga hej. Men bara kanske, hon är ju trots allt min idol.

Jag måste också än en gång påpeka att oktober verkligen är den bästa springmånaden. Då kan man ägna sig åt myslöpning, göra vad man känner för och aldrig känna press på att formen måste infinna sig i rätt tid. Bara vara, bara springa. Idag lät jag benen pinna på i den fart de kändes för. Hjärtat hängde på och det slutade med ett lite högre tempo än lätt distans. Strax under 5:20 min/km, allt som allt 10,8km. En underbar start på min jobbhelg.

11 kommentarer:

Therese sa...

Åh vad UNDERBART! Jag önskar att jag varit kry nog att springa idag också. för det är verkligen som du säger - oktober är den bästa springmånaden, i alla fall när det inte är snöblandat regnslask. :)

Petra sa...

Nu fick du mig att vilja kopa en ipod!! Jag springer aldrig med musik men nar du beskrev det sadar fint blev jag jattesugen... Annars lyssnar jag jattemycket pa musik men som sagt aldrig nar jag springer.

Fint foto dessutom!

Anonym sa...

Jag har faktiskt börjat lyssna mer och mer på musik när jag springer, varför vet jag inte riktigt men det känns rätt bra så det ska jag nog fortsätta med. Idag måste det ju ha varit underbart i Skatås! Ett sånt väder vi haft idag!

Malin sa...

Jag skulle inte kunna springa utan musik. Det gör så himla mycket! Kan bara hålla med om att det är en härlig tid för löpning. Var ute på en runda idag och riktigt njöt av luften, naturen och de gula löven på backen. Livsnjutning på hög nivå!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Vet du va, jag tror att vi båda kommer att trampa med dig... allt med hjälp av en köpt extra timme! Bra va! Vi ses på söndag "morgon"

Kram kram

TheLoonyNail sa...

Låter härligt!!

Mikkan sa...

Grymt! Hur långt är det runt Härlanda Tjärn? Jag är på jakt efter fina slingor i Gbg som ligger på 6-8k nämligen.

Löpning & Livet sa...

vad kul Nilla! :)

runt härlanda tjärn är det nog bara mellan 2,5 och 3km ungefär. Men man kan ju kanske börja och sluta där uppe vid anslagstavlan i skatås så blir det väl nån halv km till drygt kanske.. och springa två varv :)

Spring-Therese sa...

Du är för härlig du!

Underbart att kika in och läsa om din passion för löpning och allt det vackra. Håller med om att musik i öronen kan ge en extra dimension. Ibland kan trötta ben bli så peppade av en låt att musiken driver upp fart och puls till en ny nivå.

Håller också med att Skatås med sina vattendrag var fantastiskt fint i lördags morse! Om vi hade sett dig så hade vi såklart tjingat. Men när du träffade på oss så joggade vi ner efter lördagens snabbdistans. Våra blickar var forcerade och såg inte längre än näsan räckte, tror jag. Det var med andra ord två slitna själar du fick skymten av. :)

Ska hålla ögonen mer öppna framöver.

Sköt om dig och ha en fortsatt grymt skön löparhöst!

:)
T

Runningskirts-Lena sa...

Låter som ett kanonpass på alla sätt och vis!
Springer gärna med musik på träning men aldrig, aldrig på tävling.

Ann-Sofie sa...

jag håller helt med om musiken. Om ipoden dör mitt under ett pass så är det en stor motivationssänkning. Rätt musik är så mycket mer peppande.