onsdag 28 oktober 2009

Uppdate träningsplan


Jag hade faktiskt mobilen med mig när jag sprang i lördags..


Idag är jag jobbledig, men inte ledig i bemärkelsen att jag kan göra vad jag vill. Eller jo det kan jag ju egentligen, men jag har väldigt mycket att fixa och trixa med så det är full upp från morgon till kväll. Det är mail som ska svaras på, mail som ska skickas, jobb som ska letas upp och sökas (om det hittas något), cykelpass som ska planeras, lägenhet som bör städas, räkningar som ska betalas och saker som ska planeras. Och så ska jag springa lite hade jag tänkt. Just nu har jag flow och har fått väldigt mycket gjort på de tre timmar jag varit vaken. Att sova närmare nio timmar var tydligen bra för min effektivitet. Veckans enda sovmorgon togs tillvara på och det var nog ett bra val.
Om vi koncentrerar oss på tränngen för en stund så är det ju tävlingsvecka denna vecka och alltså tränas det inte särskilt mycket. Eventuellt hänger jag på projekledaren på snabbdistansträning med gbgvarvet (om man får det även fast man inte ska springa själva loppet, men det ordnas nog) men väljer den lätta gruppen för att inte riskera att ryckas med i ett alltför högt tempo och slita ut mig totalt. Imorn blir det min morgonklass plus body balance med tvåan i roller race. Vila fredag och finallopp lördag. Jag vet inte riktigt vad jag satsar på för tid, men slå förra årets med marginal ska jag göra iallafall.


..det var dock inte lika vackert väder som veckan innan.


Månaden framöver ligger sedan fokus på uppbyggnadsträning, återhämtning och fysiskt och mentalt ladd inför marasatsningen som börjar vecka 49 (30:e november). Mycket yoga/balance, core, (grenspecifik) styrka och bara några få löppass. De löppass som springs ska i princip bara vara lugna. På måndagarnas träning med min löpgrupp kommer jag mest lägga tid på coaching men deltar jag i kvalitetsträningen blir det lugn och sansad sådan.

Jag har legat rätt lågt mängdmässigt den senaste månaden, både vad gäller antal pass (både löpning och övriga), antal kilometrar och intensitetsmässigt. Helt enligt plan. Kommande månad kommer se ut ungefär likadant tids/mängdmässigt, men löpningen trappas alltså ner ytterligare till förmån för övrig träning. När december är här kommer jag sedan fortsätta med min uppbyggnadsträning men även addera löpningen som kommer att se ut ungefär som Szalkais 3:30-program. lite modifierat men målet är att klara av tider och tempo som anges. Kanske ökar jag på antalet kilometrar eftersom jag känner att jag både behöver och klarar av mer.

Shit vad kul det här ska bli!! Jag ser verkligen fram mot min resa mot nya mål!!

9 kommentarer:

Erika sa...

Du är så grym!! :)

Är så imponerad av din fokusering och satsning!
Vecka för vecka, år för år planerar och genomför du din träning helt enligt en väluttänkt plan, förstår inte hur du orkar ha sånt fokus och målmedvetenhet HELA tiden! Imponerande!!

Anna sa...

Ja ja jag med! Vad kul med nya mål och ny fokus. Man blir ju så peppad av att läsa om allas mål och fokus. Hoppas det går bra för dig på lördag.

Anna (Orka mera) sa...

Känns som du har tok-koll och det är underbart att läsa om ditt fullständiga fokus! Du kommer att mangla ditt 3:30-mål! (Fast nu när du är regerande lidingömästare av oss två, behöver du väl inte slå mitt mara-pers ockå :) Jag kommer ju inte till start och kan fightas med dig nästa år...hihi)

Marre sa...

Jihhaaaaaa! Du är en förebild med dina strukturerade upplägg, här ska kopieras! ;-)

Anonym sa...

Du låter laddad! Klart du får vara med ikväll. På våra gemensamma träningar får alla vara med och det är gratis! Gratis inspiration och kanske blir du mer motiverad av att höra att du är i bättre löparformn än en flåsande projektledare ;)

Anonym sa...

"tvåan i Roller Race" uppskattas INTE... VÄRLDStvåan i RollerRace VM uppskattas desto mer.. :P
ses imorn!
/J

Löpning & Livet sa...

tack för era snälla ord! Det värmer jättemycket i höstmörkret! Jag är en strukturerad och fokuserad människa helt enkelt, Både på gott och ont såklart :)

Anna: Hahaha jag ska göram itt bästa för att även bli regerande maramästare, för när du väl är frisk och skadefri komemr du bli farlig! ;)

emil: nästa gång kommer jag!

jim: haha, ok VÄRLDStvåan då ;)

Anonym sa...

Szalkais träningsprogram kanske kan vara nåt. Fast mitt första mål är ju att komma ner under 4 timmar på maran så jag får nog slappa lite mer än du :)

Annika sa...

Kul att läsa, låter så genomtänkt och bra! :) Hösten är toppen tycker jag, tid att samla tankarna på något vis...

Jag ska också köra yoga ikväll, blev lite biten av bodybalance jag med :)

Lycka till på loppet i helgen! :)