torsdag 4 december 2008

UgnspannkakaNär jag låg i soffan och vilade ögonen (efter att ha mailat iväg ämnesfördjupningen), eller snarare när jag vaknade med en kurrande mage, var jag, väldigt oväntat, sugen på ugnspannkaka. Förstår inte riktigt varifrån det suget kom för jag har nog inte ätit det på flera år. Men i vilket fall som helst så kändes det lite tråkigt med bara en vanlig ugnspannkaka så jag fick ett infall av exprimentlust och hade i lite kokos, hackade hasselnötter och frusna jordgubbar.

Just nu står skönheten i ugnen så hur det smakar vet jag inte. Men vågar du testa så är det bara att plocka fram en helt vanlig kokbok, exempelvis den gamla hederliga Vår kokbok (som väl alla har?) och bläddra fram till pannkaksrecepten. Inga konstigheter bara vanlig hederlig husmanspannkakssmet!

1. Gör smeten enligt receptet
2. Häll i valfri mängd kokosflingor
3. Hacka valfri mängd (jag tog massor!) hasselnötter och häll i.
4. Smöra en långpanna eller liknande
5. Häll i smeten
6. Häll över valfri mängd frysta jordgubbar
7. Grädda på 225 grader i 25-30 minuter
8. Ät och njut!

(9. Gå iväg och träna army)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser smarrigt ut. Jag brukar göra med blåbär och hasselnötter, det är också gott.. Skönt att va klar med ämnesfördjupningen? :)

Susanna sa...

Det ser... intressant ut :) Hoppas armyn är sådär härligt jobbig!

Anonym sa...

Ha ha, det låter riktigt gott faktiskt! Kör hårt på armyn =)

Anonym sa...

Shit va sugen jag blev på pannkaka nu! Jag brukar köra två varianter (äpplen och kanel, eller banan), men nu tror jag att jag ska testa ditt recept minus kokosen. Mmmm! PS. Jag fick Jamie Olivers nya kokkob idag, och den innehåller såå mycket gott. DS

Malin sa...

Själv så har jag blivit hooked up på icas rotfruktspannakaka (gå in och sök på ica.se så kommer den upp, den känns lite nyttigare också.

Din lät som en suppersmarrig efterrättspannkaka :)

Löpning & Livet sa...

malin: ja det låter gott! Jag är tyvärr inte klar än, bara lämnat in ett utkast, men det känns skönt! :)

susanna: intressant.. hrm.. Den var faktiskt god! :)

cicci: det var det :)

marie: åh, du får bjuda på nåt smakprov när jag kommer!

malin: låter spännande, ska kolla den!