måndag 15 december 2008

Lite kvällspump

Pump (och efterföljande (egen) nogrann stretch i 20-25min) har blivit min måndagskvällsvana. Det är en ganska bra vana, speciellt stretchen.
Idag var det dags för 68:an, vilket var skönt eftersom jag tröttnat lite på 67:an (förutom rygglåten som jag älskade). 68:an blir nog bra när jag fått köra den några gånger, nu var det mest förvirrat, speciellt rygglåten. Tricepslåten gillade jag dock mycket, men jag får nog fundera ut hur jag ska göra det lite jobbigare (ingen stång nu), kändes lite väl lätt idag. Först kickbacks med hantel/viktplatta där jag kör med 3kg hantel vilket är på gränsen till för lätt. Problemet är att det inte finns tyngre.. Sedan tricepspushups med händerna på brädan och här kan jag ju kanske stå på tå såsmåningom.. Låten avslutas med press bakom nacken med viktplatta som jag definitivt kan köra tyngre på. Problemet är bara att lyckas hålla i en 5kg plus nåt mer.. Men jag får komma på nåt smart sätt..

I övrigt var det väl ungefär samma övningar som vanligt. Och nu måste jag sova, godnatt!

3 kommentarer:

Susanna sa...

Det ska bli spännande att testa pumpen, jag tror det blir imorgon för din del. Och jag borde verkligen också ta efter dig gällande stretchen. Hur länge håller du på varje muskel?

Löpning & Livet sa...

susanna: hm.. det är nog lite olika.. har en tendens att tänka på annat och stå väldig länge på vissa muskler medan vissa går snababre :) men där jag känner att jag är stel brukar jag försöka hålla lite extra länge..

Anonym sa...

Åh det låter som det pump-passet som jag testade på i veckan. Gav det en chans eftersom jag behöver styrketräning och är så dålig på att ta tag i det själv. Lite klurigt att veta hur mycket vikter man ska lasta på... :)