lördag 6 december 2008

En förmiddag på mitt andra hem

Efter att ha sovit och slappat hela eftermiddan och kvällen igår, och dessutom sovit nästan 9 timmar inatt var det dags att gå upp och bli pigg. Eftersom jag är lite konstig blir jag bara ännu tröttare när jag sover mycket så det gick lite segt att ta sig upp ur sängen ändå. Positivt var dock att jag inte hade huvudvärk, något jag nästan alltid får när jag sovit en endaste minut över 8 timmar.

Men men. Efter min obligatoriska bamsefrukost och lite genomlyssning av mina låtar till morgondagens 80-tals (cykel)party var det dags att gå ner till mitt andra hem och träna. Började med 30min core. Mycket träningsvärk i mage och höftböjare sedan coren (och kanske lite från armyn) i torsdags, men det gick hyfsat ändå. Sedan var det dags för tredje passet på marathonresan som jag valt att förlägga på bandet. Mest för att det var bekvämt att fortsätta träna inne när jag redan var där.

8km medelhård distans på 40-42min stod på schemat. Jag ställde in bandet på 1% lutning och började lite lugnt på 10km/h för att sedan sucessivt öka upp till 11,7km/h. Sista minuten-halvminuten spurtade jag lite på 13,5km/h för att hinna i mål på 43min (Lägger på lite tid eftersom programet egentligen är för hårt för mig).

Hela passet kändes förvånande lätt! Benen var pigga och glada och andningen lätt, lätt trots att jag glömde ta astmamedicinen. Just därför (att jag glömde ta ventolinen alltså) var pulsen i början rejält mycket lägre än, och sedan ungefär den samma som, i tisdags då jag ju sprang mycket långsammare. Genomsnittet blev faktiskt exakt samma (78%). Genomsnittspacen blev föresten 5:22min/km, perfekt för mig och medelhård distans. Härligt, nu är jag igång!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Du har fått en award av mig :)

Löpning & Livet sa...

tezzan: hej och välkommen hit! Och tack så hemskt mycket för awarden!!!