tisdag 30 december 2008

Tempo + snö = tungt

Lite lustigt att man ska behöva åka söderut för att få se lite snö. I flera veckor har jag oroat mig lite över hur det skulle gå med löpningen när jag var hemma under julen. Jag älskar verkligen snö, men inte när jag ska springa, och vis från tidigare år med snö vet jag hur jobbigt det är när det är massa snömodd på marken. Ok med plogade och grusade vägar, men är det snömodd har latmasken en tendens att ta över och hålla mig en bra bit från löpskorna. Men som sagt, iår fanns ingen snö och passen sprangs precis enligt plan.

Här i Göteborg är det däremot snö. Inga mängder direkt, säkert inte ens en hel centimeter, men eftersom det i princip aldrig varken plogas eller sandas i den här stan är det inte kul att springa ens med denna pyttemängden. Inte kul att springa alls men framförallt inte kul att springa temop-, intervall- eller snabbdistanspass! Idag stod tempo på schemat men något vidare tempo blev det nog inte. Eller jo, med facit i hand höll jag mig ju inom ramen för passet (6km på 30-31min och jag sprang på lite drygt 30min) men känslomässigt var det en katastrof! Att liksom glida bakåt för varje steg man tar och få ta i dubbelt så mycket ger ganska snabbt mjölksyra och tung andning. Att spänna sig på grund av rädsla för att halka och ramla gör inte heller saken bättre. Men som sagt; jag höll mig inom ramarna och med tanke på förutsättningarna är jag sjukt nöjd med passet!Totalt blev det 6,5km (0,5km för lite men jag orkade inte mäta ut en ny runda) på 33min. En maxpulsnotering på 90% och ett genomsnitt på 83% säger en hel del om jobbighetskänslan. Nu ska jag dricka lite mer kaffe och äta lite mer choklad. Och njuta av att jag sprungit lite drygt 206mil i år. Imorn blir det ytterligare 12km. 2009 ännu fler.

2 kommentarer:

Globetrotter sa...

Till att börja med: grymt med cred för din utbildning. Kul att se att folk tar kosten på "allvar". Hoppas det går bra med företaget.

Det andra: jag vet inte om någon påpekat det men färgkombinationen på din blogg är inte nådig för varken ögon eller hjärna. Ganska jobbigt till och med att läsa. Inte innehållet men just layouten i form av färgval...

Slutligen: Gott nytt år !

Löpning & Livet sa...

hej och välkommen hit! Kul att du tror på mitt yrkesval :)

Tråkigt att du upplever det jobbigt att läsa.. men jag gillar rosa :)