onsdag 3 december 2008

Teamchallenge..

..är kanske det jobbigaste jag gjort på en cykel. Under utbildningen i somras körde vi ett teknikpass som också var väldigt jobbigt (mest för att det hela tiden var så hög kadens plus att jag redan hade flera pass i benen), men det här nog var nog snäppet värre.

Teamchallenge går till så att man ställer upp cyklarna på två led mitt emot varandra. Den personen som sitter mittemot är din lagkompis och den som sitter på cykeln bredvid är din motstånadare. Du och motstånadaren tävlar mot varandra och när någon av er ger sig är det dags för era lagkamrater att tävla mot varandra. En teknik (sittande raksträcka, stående raksträcka, sittande backe eller stående backe) körs under en låt och det gäller att ha så mycket motstånd på att man inte orkar så länge och tvingas byta några gånger under varje låt/teknik.

Ett superkul pass med mycket skrikande och peppande så nu är jag nästan hes. Och har huvudvärk. Jag tog ut mig fullständigt under mina tävlingsperioder och på slutet orkade jag inte länge. Kommer sova gott i natt!
Imorn bitti ska jag testa mina nya skor som jag beställde igår och hämtade ut idag! (Verkligen på tiden, det gamla cykelskorna har jag haft i typ 7 år.) Tur att det är ett mindpass så att jag kan köra återhämtning, ryktet säger nämligen att armyn kommer bli extra spyjobbig..

4 kommentarer:

ingy sa...

oj, jag blev trött av att bara läsa om det passet. ;) duktiga du! :) var på pilates för första gången i måndags. intressant! ;)

jepp, stan firar 350 år och de spelar! :) kommer känna mig som 16 igen. ^-^

Susanna sa...

Oj vilket nytt sätt att spinna på! Häftigt! Är det något som anorndas då och då eller? Och coola skor :) Har aldrig cyklat i riktiga spinningskor faktiskt...

Löpning & Livet sa...

ingy: haha, jo det var jobbigt :) Ok, ja det är lite mycket att tänka på med andningen och allt.. gillar det inte så mycket..

susanna: ja, superkul! Var en engångsgrej i vår tour de x-mas vi har just nu! Har du inte? Då borde du verkligen testa, du kommer få en helt ny upplevelse! Vad har du för strl? Kan få testa mina gamla om de passar!

Cizzi sa...

Vad kul. Hade det inte varit för att våran sal är så fyrkantig hade jag velat köra sånna pass här hemma också! Grr för taskig planlösning...