fredag 5 december 2008

50

Ja, det var temat på armyn igår. Det betyder att man gör 50st av alla övningar ungefär. Det låter ju inte så jobbigt tänker du kanske nu, men jag kan intyga att det inte är någon lek direkt.

Efter en ovanligt snäll (läs inte superjobbig, bara jobbig) uppvärmning utan kullerbyttor, miljoner upphopp och pushups började vi. En gruppövning på 4 personer där en person gör 50st av en viss övning medan de andra gör andra, lite snällare, övningar som klättrande planka, tricepspushups, crunches eller något liknande. De andra håller på tills huvudövningspersonen har gjort 50st. Sen hoppar man ett steg tills alla har gjort alla övningarna. Den första 50-övningen var upphopp (utan pushups idag faktiskt!) och jag kan säga att redan efter 20 börjar man undra hur det kan vara så långt till 50.. Att en av de så kallade "viloövningarna" idag bestod av utfallshopp, som jag inte direkt skulle kalla vila, gör ju inte benen mindre fulla med mjölksyra direkt..

En annan favorit (inte) är en av parövningarna, där den ena personen står i en planka och den andra personen hoppar jämfota sidohopp över benen. Att göra 50st när man fick räkna varje nedslag (alltså varje gång man landar på en av sidorna) funkade hyfsat, men när vi bara fick räkna på ena sida (som totalt alltså blir 100 hopp) ville mina ben inte vara med längre. De gnällde och bad om att få sluta i princip från första början men jag lyckades tvinga dem att fortsätta ända till slutet. Det tog visserligen sin tid och de sista hoppen var nog inte de snyggaste i världshistorien..

Som vanligt ingick självklart också miljoner pushups i olika varianter, massa höga-knä-springande/sprintande och annat som gör att man helst skulle vilja bli osynlig och försvinna ut ur salen. Tur att man får så mycket tillbaks och att man blir så glad efteråt.

En av sakerna man får (som visserligen inte hör till mina favoritsaker) är träningsvärk. Nästan alltid på olika ställen från vecka till vecka. Än så länge känns musklerna mest lite mörbultade, men lika säkert som att det är fredag, lika säkert kommer jag ha ont ikväll. Så ser varje fredag ut.

VILA idag!PS. Pannkakan var helt ok!

2 kommentarer:

Sofy sa...

Usch och usch och usch vad ljuvligt!

Löpning & Livet sa...

Precis!! :)