torsdag 10 april 2008

Vår + löpning = Bra

Sol, vårväder och ett lyckat snabbdistanspass, kan det bli bättre? Inte för tillfället iallafall. (Att det är massa andra saker som det är sämre med (jobb och sånt bland annat) har jag glömt för tillfället.) Det blev sammanlagt 12 km uppvärmning och nedvarvning inräknat och för en gångs skull hade jag inte tagit på mig för mycket kläder. Vårpremiär för bara t-shirt och tunna rosa crafttröjan. Har visserligen sprungit några pass i rosa favvotröjjan innan, men då har jag haft underställströja under. Kändes iallafall lätt och skönt att ge sig ut i vårkläderna idag! 7 km snabbdistans blev det (Szalkai ville bara ha 6km, men jag ville ha mer, det passade den totala rundan bäst.) och eftersom jag valde en lite flackare runda än på de senaste snabbdistanspassen gick det också lite fortare, inte supermycket fortare, men lite. Antar att nedförsbackarna på den lite backigare rundan hjälper till att få upp genomsnittsfarten lite, även om det går segt i backarna. Jaja, nu var det iallafall lite flackare vilket var bra för mitt självförtroende. Jag måste tro på att jag kan springa snabbt. Snabbare. Genomsnittsfart för själva snabbdistansen blev 4.42, det vill säga nytt personligt rekord! Hurra! Inte för att det finns nån chans att jag orkar hålla den farten i 21km, men det känns lovande inför sommarens olika millopp. Totalt var jag ute i 59:45 vilket ger en pace på 4:58 eller om det var 4.59. Snabbare än vad jag trodde i vilket fall som helst, benen var nämligen sjukt sega på slutet efter att jag legat väldigt nära mjölksyratröskeln under 33 min. Dessutom går det bara uppför typ sista kilometern.. Så nu är jag nöjd och glad ett par timmar frammåt :)

Och vet ni vad? Jag tror bacillerna lyssnade på mitt brev, för nu känner sig Ellen mycket bättre och halsontet är borta! Så ikväll blir det lite styrketränande! Men först ska jag få "nästanshoppa". Jag ska nämligen följa med till löplabbet för att köpa nya skor till Ellen. Synd att jag inte hade lite mer pengar, jag vill också ha nya! Ett par lite lättare som jag kan springa snabbt (snabbare) i. Ja drömma kan man ju.. Men att få nästanshoppa är också ganska kul.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat! Du är ju riktigt i stöten du :)

Unknown sa...

Kanonbra! Grattis till rekordet! :)

Karin sa...

Grattis! Du är ju grym!

Felicitas sa...

Superbra sprunget!! Som Nike säger, Du är ju grym!! :D

Och jag blir än mer sugen på att strunta i allt vad vila heter när jag läser om alla som springer... Men eftersom det börjar sticka lite i halsen tror jag nog att jag MÅSTE vänta. :P

Anonym sa...

Härligt pass! Och du, tänk på vad du skrev till mig... "Med massa tävlingsadrenalin i kroppen kommer det gå jättebra!" Då är inte 4:42 inte omöjligt. Kanske borde haka på dig på Varvet, för då klarar jag mitt mål på 1 tim 40 min. ;)

Susanna sa...

Sucess :) Och jag håller med, det är så härligt då man kan springa med lite mindre kläder på sig!

Löpning & Livet sa...

anna: haha jo.. hoppas det håller i sig bara..

mialena: tackar :)

nike: tacktack!

felicitas: Tack till dig också! Förstår att du har abstinens! Låter inte bra det där med halsen, hoppas det är falsk alarm!!

river: haha jo :) Det är lättare att säga sånt till andra än till sig själv. Får inte ha allt för höga krav på mig själv, men du kanske har rätt, jag borde åtminstone kunna springa på strax under 5min/km om jag har en bra dag.. Har du sett vilken startgrupp du springer i? Själv startar jag i grupp 5, vi kanske är i samma? Då kan vi turas om att vara hare :)

susanna: Ja så himla skönt! Känns som om man blir några kilo lättare nästan :)

Sofy sa...

Grymt babe! du kommer snart spränga alla dina rekord. Det är jag säker på!

Jag vilar mig in i min nya löpform, i alla fall varannan dag. I morgon blir det nya tio minuter i mina asics.
Kommit i ordning i nya lyan nu?

Jag längtar tills du kommer hit! kram kram

Anonym sa...

ojojoj! Riktigt bra sprunget. Du kommer snart ifatt mig ju.. Då blir jag nog inte så glad.

Löpning & Livet sa...

sofy: tack sötis! Härligt att det går bra med knät än sålänge och bra gjort av dig att verkligen vila varannan dag och bara springa de minuter du "får"! Undrar om jag skulle klara det :)

Nya lyan börjar sakta men säkert komma iordning. Inga saker på väggarna och sånt än, men ikväll ska vi iaf sätta upp lite hyllor och sen när jag får nästa lön ska jag shoppa tavellist till mina fina kokböcker!

Jag längtar också tills jag kommer!! Vi kommer ha så kul!! Sen får du komma ner till gbg i sommar också! Kram

Martin: (Antar att det är du) Ja snart är jag ikapp och förbi. Jag längtar till den dagen jag slår dig! Hihi, bäst att du tränar på ordentligt nu!

Anonym sa...

Wow, under 5 min/km i fart, det är ju hur coolt som helst. Du är verkligen en duktig löpare!!

Löpning & Livet sa...

Elin: tacktack! Vad söt du är! Så bra vet jag inte, men det känns bra att veta att man kan springa under 5min/km.. det trodde jag nog inte för ett år sen! Kul att träningen ger resultat!