fredag 25 april 2008

Jag vill också ha snabbskor!

Allt fler verkar börja använda sig av lite lättare tävlingsskor under de snabbare passen, och man får höra den ena historien efter den andra om hur bra de är och hur lätt det går. Jag vill också ha! Snart dags för snabbdistans och om jag haft ett par snabbskor kanske det inte skulle ha känts så mentalt jobbigt nu. Jag har kommit fram till att jag är seg och uthållig och därmed kan springa långt och länge. Att springa snabbt är jag däremot sämre på (även om jag sakta men säkert blir bättre). Av den anledningen har jag nästan större prestationsångest inför Vårruset som jag ska springa med jobbet den 7:e maj. Ingen tidtagningen och bara 5km (tror till och med att det är kortare än 5 här i götet) men väl så backigt som det bara går (typ). Även om 21,1km är så himla mycket längre än 5km så känns det på nåt sätt mentalt jobbigare med vårruset, jag måste ju springa så snabbt! Att springa snabbt är jobbigare än att springa medelsnabbt och länge.

Synd att det är ett tag kvar tills tomten kommer.. Jag vill ha ett par snabbskor!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Sån är jag också. Fem km är ju rena skräckupplevelsen, medan 2 mil bara är skönt. Då har man ingen hastighetspress på sig liksom. Min erfarenhet av vårruset säger dock att det är så mycket folk att det inte går att springa, så det blir nog lugnt :)

Löpning & Livet sa...

anna: ja visst är det! nej, man måste verkligen ställa sig längst fram i första startgrupp för att kunna springa! men jag tar det inte så seriöst så det gör inte så mycket om jag hamnar längre bak..

Anonym sa...

jag vill också ha! Men samtidigt säger min hjärna ifrån - "du behöver inga tävlingsskor, du är ingen elitidrottare"... Tråkig inre röst tycker jag... =)

Felicitas sa...

Jag har också läst om de där snabbskorna och blivit vääääldigt sugen.. Synd att min plånbok inte alls är sugen! :P

Löpning & Livet sa...

funrun: haha ja ungefär en sån röst har jag också.. som sagt, tråkig röst!

felicitas: min plånbok är inte heller sugen! Måste köpa nya "vamliga" löparskor först :(