tisdag 8 april 2008

Body Pump

Igår gick jag på ett bodypump pass på jobbet på första gången på år och dag. Varför jag inte har gjort det kan man ju fråga sig, men jag har helt enkelt gillat Fysikens krafttag och kännt att jag vill utnyttja tiden jag har kvar på mitt kort där. Men nu när jag tröttnat på att inga av de instruktörer jag gillar har pass på tider som funkar för mig bestämde jag mig för att ge bp en chans. Och det är ju lika bra att vänja sig för när min bindningstid på fysikenkortet går ut kommer jag att säga upp det, det känns ju faktiskt lite onödigt att betala nästan 300kr i månaden när jag ändå har två jobbgym att träna gratis på.

Iallafall så gillade jag denna koreografin (nr65)bättre än den jag testade i höstas (tror det var nr63). Men det jag inte gillar med bp är att vissa övningar är lite väl snabba och ryckiga och att det är lite väl mycket byten mellan olika övningar. Men man vänjer sig väl.. När jag bodde hemma i Arvika tränade jag bp flera gånger i veckan och gillade det jättemycket, så det är väl bara att ge det en chans. Det var trots allt kul igår! Eftersom jag inte visste riktigt hur jobbigt det skulle bli körde jag med lite lättare vikter än jag kört på slutet på krafttag, men jag kan nog öka på vissa redan nästa gång jag går. På ett sätt känns bp mindre jobbigt jämfört med krafttag men samtdigt inte. Det känns lättare på så sätt att det är lite mer vila och byten mellan övningar, men jobbigare eftersom det (iallafall på denna koreografin) är mycket mer små och korta rörelser, som exempelvis små korta "upp- och nerrörelser" längst ner i knäböjen, utfallen, bröstpressen osv. Kanske inte en så bra förklaring, men ni fattar vad jag menar va? :D

Summering: Jag ska ge pumpen en chans nu så återgår jag till krafttag när sommarschemat kommer i maj om det finns bra instrukörer på bra tider. Sen när korter går ut i mitten på sommaren får jag träna pump på heltid. Eftersom jag även försöker få in ett pass "vanlig" helkroppsstyrka varje vecka känns det som ett bra upplägg. Jag ska även försöka knåpa ihop ett stabilitetsstyrkeprogram som går att köra efter löpningen någon dag i veckan. Fast då måste jag investera i en pilatesboll (heter det så?). En matta har jag redan och en balansplatta har jag ju fått alldeles gratis, tack Marie!

2 kommentarer:

M. sa...

hej:) ja, det är lätt att man äter samma gröt samma dag:P jag var likadan fram tills jag beslutade mig för att börja testa olika sorter. body pump gillar jag också, fast det var tre år sedan jag gick senast... min instruktör slutade och sedan fanns det ingen bra kvar... :( ha en fortsatt bra dag!:)

Löpning & Livet sa...

jo, jag är väldigt vaneberoende och gillar inte när saker inte är som de brukar :) Men jag ska nog köpa hem lite olika gryner och testa!