torsdag 16 februari 2012

Viljeträning

Alltså. Jag förstår att det inte kan vara barmark och lite modd tål jag. Men! När det inte ens har kört en plogbil eller annan form av snöröjningsgrej på cykel/gångbanorna så är det inte roligt längre. Som att springa i djup sand. Kvicksand. Att springa fort är såklart ännu värre. Så fort gick det således inte. Tur att man även har en känsla att rätta sig efter. Känslan sa att jag jobbade runt mjölksyratröskeln även om klockans fartvisare sa något helt annat.

Kvällens tolv kilometer tempo (5km stegrande fart, 5km tröskelfart, 2km nedvarvning) kommer jag bevara i minnet och plocka fram efter 30km när det börjar kännas lite tungt den 2:e juni. Värre än de här tolv kan det väl inte kännas? Jo, förmodligen, men jag kan ju låtsas. Och även om benen gör ont då så behöver de iallafall inte springa i en decimeter snömodd där vristerna håller på att gå sönder på köpet. Vilja behövdes ikväll. Tur att jag har ganska mycket av den varan.

10 kommentarer:

Lisa sa...

Jag förstår PRECIS vad du menar. Har haft ett liknande pass idag. Snömodd är verkligen hemskt!

mammaspring.com sa...

Fattar vad du pratar om! Det känns inte kul! Snömodd är värre än sand!

Jonna sa...

Men just det där passet är kanske superviktigt, bygger både styrka och pannben, inför dina kommande stordåd! :) Njut av sista fredagen nu, ha en supermysig dag!

Löpning & Livet sa...

Ja inte roligt att springa just nu. Tur att jag gillar vitern så mycket i övrigt. Och något var det säker bra för också :)

Västgötskan sa...

Oj, bra jobbat! Tokjobbigt med modd! :-O

Lisapisan sa...

Bra jobbat! Även om jag bara hade ett lugnt pass på schemat blev jag lite sur över att de skottat upp massvis med snö på gångbanan där den frusit fast under natten, dvs helt omöjligt att springa med vagnen!

anneliten sa...

Nä, snö den 2 juni ska vi väl ändå inte tro på. Bra jobbat!

Ingmarie sa...

Om solen bara fortsätter skina så fint som i dag så är modden snart ett minne blott!Den gör banne mig INGEN glad!

MarathonMia sa...

:D Jag missade alldeles att gratulera Sixten eftersom jag fastnade i bilden på chokladmuffinen nedan.

Grattis Sixten!

Unknown sa...

Jepp. Snömodd är ingen favorit, men känslan kan man ju samla på som sagt :)