måndag 20 februari 2012

Från noll till hundra

Det blev ingen tur alls igår. Bakandet drog ut på tiden och sedan valde jag istället att jobba undan lite kostrådgivningsjobb för att slippa ha så mycket hängande över mig i veckan. Avslutade kvällen med lite godis framför Äkta människor.

Denna dag började jag dock med springning. Klockan sex tassade jag upp för att inte väcka de övriga två. Tio över var jag ute och anade redan då en ljusnande himmel. Snömodden var utbytt mot is, men det gick ändå förvånansvärt bra att springa. Grusat och till och med lite barmark här och var. Under tiden jag sprang blev det allt ljusare för att vara helt ljust och till och med lite sol när jag var hemma igen efter 9km och drygt 54min. Det börjar visst bli vår.

Nu ligger frukosten i magen och det börjar bli dags att plocka i ordning alla mellanmål och lunchen jag ska ha med mig. Plus jobbkläder, skor och träningskläder till ikväll. (Så mycket grejer att det kommer se ut som jag rymt hemifrån.) Min första dag blir nämligen ingen mjukstart. Nej, från noll till hundra på en gång. På måndagar har jag min Body Balance-klass på kvällen och jag skulle bara hinna hem och vända och då känner jag att jag lika gärna kan åka direkt. Kanske få till några minuter styrketräning innan klassen. Så Tolv timmar hemifrån. Jag försökte hitta vikarie idag just för att det är min första dag, men det gick sådär. Det är ju bara att vänja sig för det är så mina måndagar kommer se ut framöver. Iallafall två av tre. Efter att jag jobbat helg (lördag) är jag nämligen ledig på måndagen. Det gillar jag. Jag tycker om att vara ledig på vardagar ibland. Jag får liksom mer gjort då.

12 kommentarer:

Jenny sa...

Lycka till i dag! Det går säkert alldeles utmärkt både med jobb och därhemma...:)

Karin sa...

Hoppsan! Sannerligen ingen mjukstart! Ha det så kul, kommer förbi Löplabbet och säger hej nästa gång jag är i STHLM. Troligtvis lyckas du lura på mig ett par skor ;-)

Lisapisan sa...

Hoppas du får en riktigt bra dag!

mary sa...

nu har man ännu en anledning att besöka affären! =)

Suzan sa...

Underbart med morgonlöp!

Jonna sa...

Styrkekram till dig! Hoppas det gått bra idag!

Löpning & Livet sa...

Tolv timmar senare är jag ofantligt trött men mkt nöjd med min dag. Tack för peppet och välkomna att hälsa på :)

Västgötskan sa...

Vilken härligt start på dagen! Visst är det underbart när man känner att våren knackar lite lätt på dörren? :-)

Ingmarie sa...

Tufft! Mina dagar brukar också vara så där långa. Men jag tror du klarat det galant! Ska du jobba heltid direkt?Och var? (Måste ha missat något någonstans...)

Löpning & Livet sa...

ingmarie: löplabbet, tjejbutiken på kungsgatan. Ja, heltid nu i vår iaf, sen får vi se hur vi löser det hela när det är dags för förskola i höst. Nu är pappan hemma i ett halvår.

mammaspring.com sa...

Lät som en fantastisk morgonträning!

Ingmarie sa...

Åh då ska jag komma och hälsa på när jag har vägarna förbi! Lyllos dem som fått dig dit. :-)