söndag 31 januari 2010

Det är alltid bra att slipa lite på envisheten

Det blev bandet och 22km lyckades jag skrapa ihop. Jag hade bestämt mig för att springa 2h (alltså närmare en halvtimme mindre än om jag hade sprungit enligt plan ute.), under den tiden p3 kultur sändes. Så strax före 14 klev jag upp på bandet och ställde in huvudet på envishetkanalen. Jag började riktigt lugnt och medan olika ämnen på temat det offentliga samtalet, och passande nog bland annat fenomenet bloggtroll, avhandlades ägnade jag mig åt någon sorts omvänd pyramidlöpning. Började med tio minuter på 10 km/h och sedan körde jag 1min på 10,1, 2min på 10,2 osv upp till 11 km/h som jag alltså höll i 10min. Sedan klättrade jag ner igen och hann med att vända nere på 10,1 och klättra halvägs upp igen. Eftersom det var så nära upp till 22km prick så fortsatte jag till 2:03:30 prick. Najs med jämna och bra siffror, sånt gillar mitt pedantiska jag. (Nu brukar jag ju visserligen alltid avrunda till hel, halv eller kvartsminuter när jag skriver ner mina springpass, men idag var det verkligen prickprick!)


Tyvärr hade jag inte tillgång till ett så här fint band idag.

P3 Kultur var intressant och det gick faktiskt bättre än väntat att springa länge på band. Det var först efter 90 minuter det började ta emot, men då var det ju bara en liten fjärdedel kvar. Jag är mycket nöjd med mig själv som genomförde och även om jag verkligen hoppas att nästa långpass kan köras utomhus är det ju aldrig fel att slipa lite på envisheten.

8 kommentarer:

Miranda sa...

Sjukt bra jobbat! Bra tips med pyramidlöpningen där, ska jag testa nästa gång jag tvingas till löpband :)

Helena sa...

Härligt jobbat! Imponerande att du mentalt pallade så länge på bandet... Nu kan du lägga dig under täcket med gott samvete ikväll - härligt! :)

rosenblom sa...

Bloggtroll?

Nä, det var ju inte riktigt läge för utomhuslöpning i Götet idag. Blixthalka överallt.

Och ja, ett långpass kan göras omväxlande även på löpband.

Petra sa...

Vad grym du är! Jag hade aldrig orkat så lång tid på bandet...

Annika sa...

Imponerande! :) Har nog aldrig hört nån springa så långt på löpband tidigare....

Marre sa...

Superbra jobbat! Löpband är inte så himla inspirerande men ibland ett nödvändigt ont. Hur som helst mår man som en princessa efteråt!

Lena sa...

Jag är sjukt impad, 2h på löpbandet är riktigt strognt. 60min brukar vara vad mitt psyke klarar av. Du har en vilja av stål som jag gärna hade tagit över.

Löpning & Livet sa...

miranda: tack & varsegod :)

helena: :)

rosenblom: ja, sånna som anonymt eller under pseudonym skriver elaka/kontroversiella kommentarer mm de finns även på forum och nättidningar..

petra: tackar, kände mig rätt grym :)

annika: haha men jag ligger i lä om man jämför med sara och karins marathon på band :)

marre: nåt ditåt :)

lena: inte alltid men turligt nog denna dag :)